Реклама / Ads
0| 5054 |29.07.2015 НОВИНИ

Д. Атанасова: На колегите им се чупиха пултовете при гласуване за референдума

.
Десислава Атанасова
Може би най-голямата политическа сила на чиито плещи тежи управлението, трябва да отговорна . В това управление отговорността трябва да бъде споделена. Въпросът е персонален , защото по мажоритарния вот там единствено и само ГЕРБ гласува за провеждане на референдум. Президентът зададе три въпроса на гражданите. 79 човека от ГЕРБ бяха в залата, каза депутатката Десислава Атанасова по НТВ.
 

На въпрос защо 24 депутати  от ГЕРБ изчезнат по време на гласуването, тя отвърна: Не изчезнаха 24, а 10. Приемам като лична загуба това, че няма да има референдум  по трите въпроса. Някои от колегите казаха, че са имали проблем с пултовете за гласуване. Не очаквайте да се оправдавам от името на всички, които не са гласували. Защо не поканихте на разговор ПФ ? Не считам, че има договорка  между моите и останалите колеги. НС  отхвърли  и възможността  да се пита референдум. 570 000 български граждани са подкрепили тези въпроси.

 

Не искам да изпадна в ситуация, в която ще доноснича на хората. Господин Радан  Кънев  го няма, господин Караджов го няма. Г-н Лилков гласува против мажоритарния вот.  От РБ  9 се въздържат и 1 е за. Скарахме се с нашите работодатели. Огромна пропаст. Можехме да дадем възможност на хората да посочат вида на избирателната система. Много съм разочарована от това, което се случи. Трябва отново да се събират подписи и подписите за референдум са с намален праг. Изгубихме голяма част от доверието  на народа. Чиста подигравка е в момента да коментираме  народа и неговата воля, обърна се тя към колегата си Чавдар Георгиев.

 

Вили Лилков от РФ  се оправда:  Няма различия в позициите. За мажоритарния избор въпросът беше общ и неясен. Хората не знаят така за какво гласуват. Предложихме въпросът да бъде друг, но не се прие. Много опасно е да остане въпросът така, както беше предложен. Позволява с 30 процента от гласовете да се получи еднопартийно  управление. Това не е уплаха, а деформиране на вота. Ние подвеждаме гражданите и не им даваме яснота за какво  гласуват. Предложението беше в полза само на ГЕРБ и ДПС . Защо в рамките на 5 минути се дръпнаха 20 депутати от ГЕРБ? В подписката с искане на референдум сигурно са се подписали много реформатори. И аз съм се подписал. Много от политическите партии  имат различни виждания. ПФ  беше срещу електронното гласуване.  

 

Чавдар Георгие  от БСП  пък добави по темата: Задължително и електронно гласуване дава възможност за манипулации. Това дава възможност за изкривяване на изборите. Те са недопустими от конституционна гледна точка. Не е проблем в референдума, а във въпросите. БСП  е единствената партия, която проведе референдум.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4491 |19.07.2015 Нов случай на полицейско насилие! Ченгета счупиха крака на баба . 0| 4655 |14.07.2015 Атанасова: В мое лице политическа поръчка няма! . 0| 5259 |20.06.2015 Белгийски строители се оплакват от БГ колегите си, подбивали им пазара . 7| 4812 |05.06.2015 Десислава Атанасова: Пада тайната за банките в несъстоятелност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads