Реклама / Ads
0| 5104 |16.08.2021 НОВИНИ

Атанасова и Нинова с коментари след КСНС при президента

.
В президентството Източник: БГНЕС
Три партии вече са заявили, че са готови да предложат състав на Министерски съвет и затова не трябва да се бави връчването на мандата. Това заяви председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след заседанието на КСНС.
 

"Заявихме отново на президента, че считаме, че трябва бързо да започне да се движи конституционната процедура, да връчат мандата на нас като втора политическа сила. Ние сме заявили, че ще го върнем веднага. На България спешно ѝ е нужно правителство", посочи тя.

 

Относно ситуацията с COVID кризата, Атанасова заяви, че са им били представени данни, а не са уточнявали обща позиция.

 

Тя коментира и актуализацията на бюджета, като посочи, че много теми в тази връзка притесняват ГЕРБ. "Нашата позиция не се е променила - ние сме против. Г-н Радев е виновен за всичко, което в момента се случва с изпълнителната власт", допълни тя.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също коментира обсъжданите теми на заседанието. "Не стигнахме до общо решение, че актуализацията на бюджета е необходима", заяви пред журналисти. Нинова обясни, че левицата има забележки към нея и планира да внесе корекции.

 

"Сериозно обсъдихме, че в приходната част се очакват 454 милиона и тези приходи са под въпрос дали ще дойдат, тъй като те са от плана за възстановяване. Настояхме да се извади тази сума, защото не е сигурно, че ще пристигнат тези пари", каза още лидерът на БСП.

 

Тя отново лансира тезата си, че няма нужда да се дават заложените 16 милиона лева за ваксини, при условие, че в момента се налага България да дарява неизползваните си ваксини на трети страни. "Поставих също въпроса за парите на хората, които строят пътищата", допълни Нинова.

 

Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/, свикан от президента Румен Радев, приключи.

 

Две бяха основните теми на заседанието - мигрантският натиск през границата на България с Турция и здравната криза, свързана с пандемията от COVID-19.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3506 |16.08.2021 Корнелия Нинова: Актуализацията на бюджета вече е задължителна . 14| 5258 |14.08.2021 Нинова: Разследване, съд и отговорност за побоя над протестиращите . 17| 19525 |12.08.2021 Райчев: Нинова се държа образцово! В момента най-адекватно се държи БСП и се опитва да гаси пожара . 23| 3449 |12.08.2021 Десислава Атанасова: Еуфоричната консолидация на партиите с шпаклите се разпада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads