Реклама / Ads
0| 3267 |27.08.2022 НОВИНИ

Мед. сестрата, пристигнала първа на катастрофата в Бургас: За 30 години не съм виждала подобна гледка

.
Христина Атанасова Източник: стопкадър, bTV
Не съм виждала подобна гледка за всичките 30 години в системата. Беше изключително тежко. Поискахме още една линейка, защото не знаехме като ги извадят, дали няма да има нужда от още помощ. Това разказа медицинската сестра Христина Атанасова, отзовала се първа на катастрофата в Бургас.
 

Тя е дежурна в нощта на инцидента и е част от първия екип, изпратен на катастрофата. Пристига, когато автобусът още не е изтеглен от врязаната полицейска кола.

 

Два часа преди катастрофата, линейката е била преследвана от автомобил със затъмнени стъкла и чужд регистрационен номер. 

 

„Караше наравно с нас и се наложи да спрем на кръговото както си бяхме със светлините, за да може да мине автомобилът. Той обаче не мина, тръгна да кара с нас, отвътре надничаха мъжки глави. След като спряхме, за да могат да минат, автомобилът тръгна с газ“, обясни пред bTV Атанасова.

 

Дали автомобилът е част от схемата с трафика на мигрантите, още не е ясно. Минути преди сблъсъка, автобусът е бил на косъм да отнесе и линейка от Созопол със спешен пациент.

 

Христина Атанасова е познавала и двамата загинали полицаи: „Ходим на адреси, на които има агресия, ходим на адреси, на които има побой, ходим на адреси, където има нужда чисто от физически ръце. Винаги са идвали, помагали са винаги! Изгуби системата“.

 

„Гранична полиция нямат ресурсите да се справят с цялата тази вълна по цялата ни южна граница, която влиза. Момчетата работят в отвратителни условия, на всичкото отгоре нямат право да защитят себе си, нямат право да използват каквато и да е сила, за да спрат тази вълна“, заяви Михаил Бойчев от Съюза на българските командоси.

 

От съюза призовават за законодателни промени, по-бързо съдебно производство и по-големи наказания.

 

Непълнолетният Омар, шофирал автобуса с мигранти ще бъде изправен пред съда в два последователни дни. Причината е, че срещу него се водят две дела – за умишлено причиняване смъртта на двамата полицаи при катастрофа и за каналджийство. За второто престъпление са привлечени като обвиняеми още двама сирийци. Тяхната мярка ще се гледа утре.

 

До момента задържаните за инцидента са четирима, а не петима както първоначално беше обявено от МВР. Разследването срещу четвъртия - българин, който е продал автобуса на трафикантите, още не е приключило.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2682 |23.08.2022 Първата финансова инжекция от Плана за възстановяване се очаква през есента . 0| 2693 |10.08.2022 Министър Пулев: Първата процедура по Плана за възстановяване вече е отворена . 0| 6427 |04.08.2022 Честито първите 3,8 милиарда! Брюксел одобри първата европрограма за България за периода 2021 - 2027г. . 0| 4343 |27.07.2022 Първан Симеонов за правителството: Всеки един от играчите иска да се отърси от възможната вина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads