Реклама / Ads
7| 5621 |06.04.2011 НОВИНИ

Баба Руска пазарувала за хилядарка декар в Несебър

.
Изглед към парцела и спортната база на НСА Източник: Монитор
Шефът на Административния съд в Бургас щял да изкара 5 млн. лв. от измамата
 

Баба Руска, майката на шефа на Административния съд в Бургас Атанас Вълков, който беше задържан за документна измама и пране на пари, си е напазарувала 12 декара в Несебър за хиляда лева всеки. Това става ясно от документ, който беше представен вчера от ръководството на Националната спортна академия, пише Монитор.

Възрастната жена и синът є бяха арестувани миналия четвъртък за това, че се опитали да придобият и продадат за над 5 млн. лева апетитния парцел в местността „Акротирия” в Несебър, който е част именно от НСА. За целта те използвали фалшиви документи за собственост. От държавното обвинение твърдят, че имотът бил закупен за 12 хил. лева от 78-годишната баба Руска с измама. Според прокуратурата Атанас Вълков, ползвал майка си само за параван и използвал служебното си положение, за да движи нещата. В основната схема за измамата били два документа. Единият е протокол от 1953 година от Комисия към Околийския съвет, с който се удостоверява, че дядото на Вълков ­ Иван Габровски, е внесъл 11.99 декара в ТКЗС. Другият документ е сходен протокол, но от 1955 г., и се отнася за съседен имот. От държавното обвинение са категорични, че тези два протокола са фалшиви. Експертиза е показала, че са изготвени на намерените в кабинета на Вълков стари пишещи машини.

Върху гърба им има печат на държавния архив, който според първоначалните справки бил поставен с програмата за обработка на изображения “Фотошоп”. Позовавайки се на двата фалшиви протокола, Руска и Атанас въвеждат иск в Районния съд в Несебър. Според запознати с разследването срещу тях подписите на всички наследници, освен този на Руска Вълкова, са били фалшифицирани. Самите роднини, чиито парафи били изфабрикувани, дори не знаели за наличието на този апетитен парцел. Съдът се произнесъл с решение, според което наследниците имат право да им бъде възстановена собствеността. В резултат на съдебния акт поземлената комисия върнала имота на Руска Вълкова и другите седем наследници. Следващата стъпка в схемата била да се отстранят останалите евентуални претенденти за земята. Тогава майката на бургаския магистрат сключила фиктивен предварителен договор с наследниците, според който купува дяловете им за смешната сума от 12 хил. лва. Така тя става едноличен собственик на 12-те декара, които са на метри от плажа в Несебър. При опита им да бъдат продадени обаче, полицията ги залови. Атанас Вълков се намира в ареста, а майка му беше освободена срещу подписка. (Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 13248 |07.12.2010 Wikileaks: Руската мафия е в България . 3| 4514 |14.06.2010 Имперската руска политика родила енергийните ни проекти . 0| 4761 |10.12.2009 13-то заседание на българо-руската комисия за енергийни проекти . 7| 4733 |05.11.2009 Руската милиция щурмува БГ център

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads