Реклама / Ads
4| 3673 |19.09.2021 НОВИНИ

Бабикян е за обединение на партиите на протеста

.
Това събиране е естествено, след като идеите ни са общи. Няма какво толкова да се мисли. Това каза по БНТ Арман Бабикян от ИБГНИ по повод идейта на Мая Манолова за обединение на партиите на промяната.
 

"Мая Манолова няма нужда да съгласува с нас опита за коалиционно обединение на ИБГНИ с ДБ и новия проект на Петков и Василев. Това е продължение на същия тип политика да съберем тези, които имат еднакво виждане за промяна на България.

 

Може да не сме големи, но сме ефективни и силни. И в комисията "Манолова" и в комисията "Хаджигенов". Излязохме с резултати за безпрецедентното полицейско насилие и безпрецедентното подслушване. Тези двама млади господа (Петков и Василев - бел.р) постигнаха също резултати", каза Бабикян


С ДБ каза, че са работили "фантастично" в последното НС и преди това.

За провала на това Народно събрание Бабикян заяви, че неуспехът за обединение датира от миналата година, когато са обикаляли офисите на останалите партии с молба да се явят заедно, за "да се създаде мощна волтова дъга, която да блъсне статуквото".

"Нищо такова не се случи. Сега бавно учим урока си. Хората разбират, че се налага да се подадат ръце и да се пуснат мостове и егоизмът да даде крачка назад", допълни Бабикян.

 

Резултатите от протестите продължават да дават плодове. Обществото ни вече не иска да живее по онзи начин, но не е произвело качествен механизъм как да живее по новия начин и това ни вкарва в този цикъл от избори, каза още той.

 

ИТН, ДБ и БСП получиха много повече гласове от нас, но трябваше да бъдат пуснати мостове към останалите партии да има ясна програма, зад която се застава и да се състави кабинет. Можеше да се провалим, но поне можеше открито и диалогично да направим този опит, допълни Бабикян.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 11944 |18.09.2021 Манолова зове за обединение на промяната с ДБ, Петков и Василев . 4| 4457 |18.09.2021 Бабикян: Ще решим кого да подкрепим за президент, когато видим кандидатите. Не обичам състезание с един кон . 22| 3634 |17.09.2021 Политолог: Партиите в следващото НС трябва да се научат да говорят с ГЕРБ-СДС и ДПС . 14| 19720 |14.09.2021 Арман Бабикян скочи срещу съпратийката си Дончева заради обидите й към Слави Трифонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads