Реклама / Ads
29| 4242 |11.04.2021 НОВИНИ

Бабикян: Не сме казармата "ГЕРБ", в която един вдига моливче и всички гласуват

.
Кой е този, който ще ми обещае, че сегашното съотношение ще е по-добро при следващите избори? Защото ще арестуват 10 търговци на гласове? Не ми излиза така сметката. Може да се говорят всякакви врели-некипели. Политиците обичат да говорят, че не са стъпвали при съседката, че нямат нищо общо. Този, който гарантира, че бързи избори ще дадат уникално съотношение, ще внесем марсианци, няма такова нещо. Илюзията през 2 месеца да има избори и си нагласяш мнозинството да ти пасва на мечтите е смешно и наивно.
 

Това заяви в ефира на Българската национална телевизия Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън!". Повод за коментара му е разразилият се в края на работната седмица вътрешен скандал в коалицията след изказването на адв. Николай Хаджигенов и последвалият брифинг на Мая Манолова и Татяна Дончева.

 

"Не сме казармата “ГЕРБ” в който един вдига моливче и всички гласуват под строй. Не искаме това. Оказва се проблем, когато някой каже истината. Девствените уши не излязоха от стаята, когато Нинова и Карадайъ говориха на следващия ден", посочи още Бабикян.

 

"Оказва се проблем, когато някой каже истината. Девствените уши не излязоха от стаята, когато Нинова и Карадайъ говориха на следващия ден", коментира Бабикян.

 

"По българските студия не се прави разлика между коалиция и подкрепа “за” управление. Първите три политически сили, които до онзи ден бяха извънпарламентарни, ясно подчертават, че не желаят коалиция. Това е правителство на малцинството. Тук идва тънката линия на страха - ще бъде ли зависимо от политическите сили, които не са харесвани. Сметката е политическа и не е прилично да се казва по медиите това. Не е възпитано", коментира още той.

 

Бабикян обясни още, че разцепление в "Изправи се! Мутри вън!" няма, а напрежението в момента е резултат от събирането на много различни хора на едно място.

 

"Очаквам да видя действия, много отдавна не вярвам на думи, наслушал съм се 30 години. Минат ли изборите, всеки започва да прави собствени сметки. Няма да се впускам в това. Има хора, които смятат, че е важно не да се управлява умно страната и да се изкорени феодалния модел, а да останат чисти и девствени, за да се оглеждат добре в огледалото", допълни Бабикян.

 

По думите му въпросът със зависимостите е сложен, но въпросът е те да бъдат балансирани.

 

"Няма как да се изкърти феодалният модел на Борисов. Няма друг начин - инструментът е този и човек трябва да рискува, да си изцапа сакото и обувките и трябва да се работи умно, за да се изкорени нещо, насаждано 12 и повече години. Има едни телешки надежди, че ще направим нови избори и милиони ще тръгнат след нас, чудото ще се случи. Никога не става така, уви", посочи Бабикян.

 

По думите му в момента се водят разговори с "Има такъв народ", а не преговори. Такива разговори би могла да води и самата Мая Манолова. А иначе - на този етап става ясно, че има сходство на идеите.

"Роднино-милиционерската зависимост се впива години в тялото на държавата. Мисията е изпълнена, но това е само върха. Смятате, че българските фирми са убедени, че конкурсите са на пазарен принцип? Нямаме свободна пазарна икономика. 100 журналисти ще кажат ли, че има свобода на словото? Говорим за базисни ценности. Да не би да имаме почтени избори? Фундаментите на демокрацията ни са срутени, така че няма как да сме сменили целия модел. Борисов няма да е премиер и това е условие, без което не може. От там се тръгва", коментира още Бабикян.

 

"Аз за министър не ставам. Могат да дават каквото си искат. Министрите и премиера са функция на приоритетните политики. Разбира се, че най-сексапилната новина е името на премиера, но и това е извратено. В парламентарна република има значение кой е председател на НС. Ние сме вождистка република, затова всеки се държи за премиера. Министрите са служители. Доверието се връчва от Народното събрание, тоест от народа. Сегашният модел на назначаване на министри по симпатия… Моля ви, това не е начинът", заяви категорично Бабикян.

 

"Не помня колко пъти сме имали изведнъж нахлули три партии от улицата. Фактът е налице и сега трябват много здрави нерви, за да се издържи и да се свърши работата. Да се коментира отстрани е много лесно. Сега просто трябва да се издържи", посочи още пиар експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5385 |22.01.2021 Хаго Бабикян: Тулупи, терористи, маргинали... Стана нормално. Време е за смелост . 25| 6783 |28.12.2020 Арман Бабикян: Новините приличат на сводка от виетнамската война . 16| 5002 |15.12.2020 Бабикян: След топлите думи на Ердоган към ДПС и Борисов, очакваме поздрав от Лукашенко към ГЕРБ и Доган . 53| 7979 |22.11.2020 Арман Бабикян: Ще направим сериозен опит да създадем широка коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads