Реклама / Ads
1| 5538 |12.09.2016 НОВИНИ

Бъчварова зове институциите да се произнесат по разкритията на Цветан Василев

.
Румяна Бъчварова
Не се познавам с Цветан Василев, не съм говорила с премиера след интервюто, не мога да кажа ДПС чия кандидатура ще подкрепи на изборите, нямам информация за разговори между ГЕРБ и ДПС, нямам информация за точка в дневния ред на МС за Кристалина Георгиева, стана ясно от интервю по НТВ на вътрешния министър Румяна Бъчварова.
 
Не се познавам с Цветан Василев, чета интервюто като външен читател, заяви тя. На въпрос трябва ли прокуратурата да се самосезира по подвигнатите теми, тя каза, че не можела да говори от името на прокуратурата. Отвън обаче не можело да се правят изявления, според нея.

Бъчварова не била говорила с премиера след интервюто, но къде били доказателствата, каза тя. И повтори и потрети, че отговорните институции трябвало да си кажат думата. Тезата за съдружието Борисов - Пеевски била теза, по която премиерът бил атакуван отдавна, каза Бъчварова.

Не мога да кажа ДПС чия кандидатура ще подкрепи на изборите, добави тя. Нямала информация за разговори между ГЕРБ и ДПС. И не участвам в този процес. Но обикновено през последните години ДПС участва на втори тур, разясни Бъчварова.

Не мога да ви отговоря сега за моя кандидатура, защото няма такъв разговор с мен. Мисля, че няма да се случи, защото има други по-подходящи кандидати, каза Бъчварова.

Чудовищна била клеветата за нейното съучастие в сделката с царските конюшни, добави още Бъчварова. Стратегия било да се иска нейната оставка заради това, първо се атакували по-ниските нива.

За спечеления търг за Дипломатическия клуб от младежи тя попита дали помним как Николай Бареков си купил къща, било същата схема. Трябва да се види защо законът допуска такива практики, ако това е в рамките на закона. Това е голям проблем на бизнессредата, констатира Бъчварова.

Нямам информация за точка в заседанието на МС, нито за това правителството да е обсъждало темата за Кристалина Георгиева за шеф на ООН, каза тя, но добави, че досега представянето на Бокова не било убедително. Попитайте външния министър, предложи тя, но не трябвало махленски да се решава въпросът.

Трябва да имаме доверие на гранична полиция, напрежението и усилията, които се полагат, са неимоверни. Много е сложна ситуацията, това е външна граница на ЕС, самият терен е много сложен. Извън от България това, което правим, се оценява, то е в интерес на всички европейски държави, това е проблем на националното ни достойнство, каза тя.

Почти пълни са центровете за бежанци. Има планове, според които на един етап включват мярка за нови центрове.

За евентуални полицейски протести и протести на пожарникари - когато има такова искане от името на синдикат, трябва да се представи, а не да върви през медиите. ставало дума за надплатени средства миналата година. Очаквам протест във всеки един момент, това е част от ситуацията, създаваща се около МВР, каза тя и добави, че е безотговорно да се дестабилизира МВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 11251 |11.09.2016 Д. Гаджева: Бъчварова ми се хилеше пред НАТФИЗ, главният комисар беше в нетрезво състояние . 0| 4376 |10.09.2016 Бъчварова: България чака помощ от Германия за нелегалните мигранти . 0| 3667 |09.09.2016 Туск зове ЕС да изпрати граничари в България . 1| 3618 |09.09.2016 Бъчварова във възторг: Най-малкото контрабанда в Европа е у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads