Реклама / Ads
0| 5636 |15.07.2022 НОВИНИ

Балабанов: Говоренето, че ако мандатът отиде при нас, няма да стане, засилва напрежението

.
Източник: БГНЕС
Слушаме заявките. От ПП продължават да вървят по грешен път, защото в тази ситуация говоренето трябва да е и по-умерено в момента. Много кал се изля. Много факти излязоха на преден план. Истината е много грозна и избрахме да сме на нейна страна. Ще видим на кого ще връчи мандата Румен Радев. На когото и да го връчи, без да имаме илюзии, че ще го връчи на ДПС или “Възраждане”, и трите останали партии сме готови да положим максимални усилия. Говоренето, че при нас няма да стане, засилва напрежението.
 

Това заяви пред Нова телевизия Станислав Балабанов от "Има такъв народ". 

 

Коментарът на Балабанов идва по повод вчерашната ясна заявка от "Продължаваме промяната", които посочиха, че няма да говорят с ИТН, ако третият мандат бъде връчен на тях.

 

Балабанов се надява Радев да направи “мъдър избор” при връчването на третия мандат и призова да се направи правителство. Според него нови избори ще доведат до лавина от ялови парламенти и невъзможност да се излъчи правителство. Според него по-важно е да се решат проблемите на хората, отколкото да се харчат пари за избори. 


"Нямаме проблеми с БСП и “Демократична България”. Има определени хора в ПП, които не можеха да вземат правилните решения. Затова напуснахме тази коалиция. За нас продължава да стои въпросът, че хора като Кирил Петков и Асен Василев не е редно да заемат премиерския пост", посочи още Балабанов. 


Той отказа да каже дали Никола Минчев е "компромисна фигура" за премиер в нов кабинет. Името на бившия председател на НС циркулира в публичното пространство, но от ИТН щели да решат едва когато името е поставено официално на масата.


"Много е важно в момента да оставим да видим кой ще е мандатоносител. Ако сме ние, ще говорим с всички с идея дори на премиерския пост да има компромисна фигура. Спекулира се с името на Минчев. Ще го обсъждаме, ако го видим на бял свят", посочи Балабанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2991 |13.07.2022 Балабанов: Преговаряме с всички без ГЕРБ, ДПС и ”Възраждане”, без Асен и Кирил да са премиери . 0| 3082 |10.07.2022 Балабанов: Ако третият мандат дойде при нас, ще разговаряме с БСП, ДБ и ПП . 0| 3326 |09.07.2022 Балабанов: Василев и Петков са двете страни на фалшива монета . 0| 3618 |08.07.2022 Балабанов: При трети мандат, на когото и да се връчи, ще седнем на масата на преговорите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads