Реклама / Ads
17| 3401 |05.08.2021 НОВИНИ

Балабанов: Има законов срок. Ще видите...

.
Източник: БГНЕС
“Има законов срок и той приключва утре. Ние спазваме процедурата по закон и ще видите”. Това заяви пред журналисти депутатът от “Има такъв народ” Станислав Балабанов. Повод за думите му са неяснотите около бъдещето на предложеното от ИТН правителство.
 

Формацията се среща с няколко парламентарно представени партии, но не е ясно дали ще получи нужната подкрепа. Проектопремиерът Пламен Николов заяви, че мандатът може да бъде изпълнен на президента и преди петък, когато изтича законовият срок.

 

“На проведените срещи с БСП по повечето приоритети има припокриване. Декларацията, която прочетохме от трибуната на Народното събрание с опорките се вижда, че се припокриват с всички политически партии, с които сме водили разговори и по тези теми имаме 99.9% покритие. Мисля, че те са едни от най-важните, които трябва да се случат, ако има правителство”, обясни Балабанов. 

 

Не е ясно обаче дали левицата ще даде подкрепата си. След вчерашния национален съвет на БСП стана ясно, че партията ще продължи разговорите с ИТН, но има готовност, ако третият мандат бъде връчен на тях, да предложи служебното правителство да стане редовно.

 

"Никой не знае на коя партия ще бъде връчен третият мандат. Надявам се да имаме яснота още тези дни какво ще се случи с първия мандат. Има достатъчно конституционно време, за да видим какво ще се случи с третия мандат", обясни още Балабанов.

 

“Не сме затворили вратата към никого. Нормално е тези срещи да протичат нормално. Ако имат желание, ние сме свободни да разговаряме. Не сме затворили вратата с “Демократична България”, както и с “Изправи се! Ние идваме”, както и с БСП, ако имат някакви въпроси”, посочи още Балабанов. 

 

Декларацията на ИТН е била ясна - това са приоритетите на всички тези партии. Това по думите на Балабанов е напълно достатъчно на този етап. Той бе категоричен - тежката дума, моралът и достойнството са много по-важни от един подпис. Повод за коментара му е искането и от страна на трите партии да бъде подписано някакъв вид споразумение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3718 |04.08.2021 Станислав Балабанов: Слави винаги е бил отговорен, като Барак Обама е . 21| 3993 |30.07.2021 Балабанов: Днес ще представим проектокабинет и се надяваме приятелският огън да спре . 4| 4857 |23.07.2021 Станислав Балабанов: От ДПС не търсим златен пръст, не търсим нов Волен Сидеров . 8| 10803 |16.07.2021 Румяна Ченалова пред Фрог: Тримата големи в съдебната власт могат лесно да се отстранят с бързи законови промени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads