Реклама / Ads
0| 4175 |18.04.2022 НОВИНИ

Балабанов: Много скоро в коалицията може да настане огромен проблем

.
Станислав Балабанов Източник: стопкадър, bTV
Възможно е в скоро време да настане „огромен проблем в коалицията“, което вече ще доведе до истинско напрежение. Това предупреди в предаването „Лице в лице“ по bTV народният представител от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов, говорейки за преговорите за членство на Република Северна Македония в Европейския съюз.
 

Думите му са по повод слуховете, че Кирил Петков е уверил европейските партньори в Брюксел, че България ще вдигне ветото си за начало на преговорите със Северна Македония за членство в Общността.

 

„Няма лошо ЕС да търси възможност да разшири европейското семейство, но при ясни условия. Няма цена, на която да предадем България“, закани се Балабанов.

 

„По отношение на БНБ не е имало никаква предварителна договорка. Подходихме практично и извадихме една подготвена кандидатура. Нашият конкурент от „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров беше издигнат в последния момент, може би от спортна злоба, само и само БНБ да не е в „Има такъв народ“, ами да е в „Продължаваме Промяната“, коментира още депутатът.

 

„БНБ е нещо, което не е заложено в коалиционното споразумение. Вървяхме по пътя, по който предложиха тези, които сега са начело на държавата – Кирил Петков и Асен Василев. Те казаха така: „Когато има възможност за толкова отговорен пост, нека спечели най-добрия. Всички спекулации, че е имало предварителна уговорка за обща кандидатура не са истина. Всеки имаше възможност да предложи своя кандидатура. Ние бяхме предвидими – Любомир Каримански се е доказал с времето пред обществото. Заложихме на него, защото сме убедени, че е подготвен“, обясни той.

 

„Срещу г-н Каримански се изля страшна помия в последните седмици. Той имаше достойнството и честта да се защити и да я опровергае“, добави Балабанов.

 

„Защо медиите стреляха само срещу г-н Каримански, след като и срещу г-н Гюров имаше факти“, попита депутатът от ИТН.

 

Той бе категоричен, че кандидатурата на Любомир Каримански остава на масата.

 

„Цяло едно министерство беше и продължава да е заложник на битката за БНБ“, поясни Станислав Балабанов, визирайки Министерството на регионалното развитие и благоустройството и средствата за пътните фирми.

 

„Юристката Лена Бориславова направи едни предложения, чрез които създаде абсолютен правен хаос в парламента. Нейните предложения бяха следните – парламентът оттук нататък да е принципал по всички тези средства, да решава как да се изразходват и да се разпорежда за всяка една поставена мантинела или знак. Представяте ли си най-висшият орган в държавата да играе ролята на Институт по геодезия и да решаваме ние в заседания дали да сложим знак „СТОП“ на междуградски път, или да не го правим? Това, разбира се, още повече ще затлачи този процес. Така че най-правилното е тези пари да се платят и тук трябва да носи отговорност Министерски съвет и министъра на финансите. Така ще се изключи всичко, което говорят – че „Има такъв народ“ играем задкулисно, че връщаме модела на ГЕРБ“, посочи народният представител от партията на Слави Трифонов.

 

Що се отнася до спада на доверие в четворната коалиция, той коментира: „Ако цитираме публикациите на социологическите агенции, мнението е разнопосочно. Те правят своите проучвания, но след повече от 100 дни коалиционно управление в условия на криза, е нормално обществото да иска всичко да се случва веднага. Нормално е и да се създават противоречия, защото всяка една казана дума веднага взривява някакъв пожар“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4596 |18.04.2022 Моряк от ”Царевна”: Руснаците се държаха много добре, сами слязохме от кораба . 0| 3498 |16.04.2022 Татяна Дончева: Политиците в правителството са станали по-опитни, но има много за наваксване . 0| 5905 |13.04.2022 М. Заимов: Скоро би трябвало да имаме управител на БНБ. Оптимистично очаквам да не бъде Каримански . 0| 4573 |13.04.2022 Аламанов: Карбовски няма особено много информационна хигиена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads