Реклама / Ads
11| 4154 |07.03.2021 НОВИНИ

Български модел за решаване на кризата? Елате и вижте как „работят“ „зелените ни коридори“

.
Проф. Костадин Ангелов Източник: БГНЕС
В Европа вече се говорело за български модел за решаване на кризата с пандемията. Не знаем кои точно говорят за този български модел, но явно не са наясно с брилянтната организация на ваксинацията у нас.
 

Според здравния министър проф. Костадин Ангелов причината била това, че страната ни е успяла да постигне най-добри резултати в областта на заболеваемостта и смъртността, макар мерките у нас да са били с много по-нисък индекс на строгост.

 

„В началото на кампанията по ваксинация България направи две неща, които сега и другите държави започват да прилагат“, заяви гордо Ангелов. По думите му това са поставяне на ваксината на Оксфорд на хора над 55 години и отварянето на зелените коридори.

 

По думите му срещу електронната система обаче има непрекъснати хакерски атаки.

 

„Явно някой много иска да се провалим, но няма да стане“, посочи Ангелов, като уточни, че „Информационно обслужване“ има екип, който работи денонощно и на всеки час подава информация към здравното министерство.

 

„Ваксинацията върви с добро темпо и, ако така продължава, до края на лятото ще сме постигнали целта си - 70 на сто от българите да бъдат имунизирани“, допълни Ангелов. По думите му записалите се за ваксина са вече близо 60 000 души.

 

„Въпреки увеличаването на заразените, място за тревога няма. Болниците ще издържат на натиска, те разполагат с всичко необходимо“, увери министърът.

 

Според него критични точки в страната в момента нямало, има места, където капацитет от легла е запълнен и се правят трансформации броят им да бъде увеличен. Ангелов допълни, че все още не се водят разговори за промени в графиците за онлайн и физическо присъствие на учениците.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4040 |07.03.2021 Екссъдия: Прокуратурата ни все още е по сталински модел, ще има още шамари от Кьовеши . 1| 3278 |06.03.2021 Опазването на пчелите и на български породи по предложение на Иво Христов прие земеделската комисия на ЕП . 16| 4021 |05.03.2021 Нинова: Ще осигурим свободен избор на ваксини на българските граждани, когато управляваме . 4| 4259 |04.03.2021 Доц. Инджов: Големите проблеми с ДПС водят не само до модела ”Пеевски”, но и до модела ”Доган”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads