Реклама / Ads
3| 4195 |16.01.2019 НОВИНИ

Банка ДСК придоби окончателно „Експресбанк“

.
Виолина Маринова Източник: БГНЕС
Приключи сделката по придобиването на ”Сосиете женерал експресбанк” от Банка ДСК. До 2020 година ще завършат всички интеграционни процудури по документиране собствеността на унгарската Банка ОТП, част от която е Банка ДСК. Целият процес до окончателното му финализиране ще се ръководи от Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК.
 

Това бе обявено от Шандор Чани, шеф на Банка ОТП, който е пристигнал специално за случая.

Предполага се, че цената по сделката е около 600 млн. евро. Това е сумата, с която в края на 2018 година е увеличен капиталът на Банка ДСК. Оттук насетне купената банка ще се казва Експресбанк.

Стана ясно също, че до приключване на всички процедури двете банки ще работят самостоятелно, а клиентите им ще бъдат информирани надлежно за предстоящите промени. Всъщност за клиентите нищо не се променя, ще се партнираме както досега, заяви Виолина Маринова. В новата ситуация част от досегашните 450 клона на групата ще бъдат затворени или преструктурирани. Става дума за много малки населени места, където наличието на два клона е неуместно.

Целта е да бъдем най-голямата банка в България, - посочи Шандор Чани. Обединението на двете институции ще измести Уникредит Булбанк от първото място по активи и ще затвърди лидерската позиция на Банка ДСК в потребителското банкиране.

Банка ОТП имала намерение, ако се отвори възможност, да придобие още една банка в България. Това обаче е проект за бъдещето, а не в момента.

До края на 2019 г. Банка ОТР ще придобие още 3 банки в региона. В Албания, Сърбия и Словения. Групата ОТР започва своята дейност в региона през 2001 г. с банки в Словакия, България, Хърватия, Сърбия, Украйна, Русия и Черна гора. Групата присъства вече в девет държави, нейни клиенти са над 18 млн души.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4439 |16.01.2019 Колтуклиева окончателно осъди Михнева за клевета . 0| 3972 |15.01.2019 Придобиване на нов боен самолет - „вот на доверие“ по въпросите на националната сигурност . 1| 4152 |09.01.2019 Световната банка предупреждава за спад на глобалната икономика . 8| 4971 |07.01.2019 Кристалина Георгиева застава начело на Световната банка от 1 февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads