Реклама / Ads
4| 4085 |15.02.2020 НОВИНИ

Банковият обир в столицата е извършен с пистолет играчка от мъж с психично заболяване

.
Софийският районен съд остави за постоянно мъжа, който обра банковия клон на столичния булевард ”Цар Борис III” на 12 февруари.
 

Съдът потвърди, че  извършител е Константин Чапкънов. Той е нахлул в обекта с маска, заплашил служител на офиса и отнел наличната в касетата сума пари в различна валута. В съдебната зала стана ясно, че обирът е извършен с пластмасов пистолет, съобщава БГНЕС. 

 

Извършителят страда от параноидна шизофрения и има Хепатит Б. Това не позволява да пребивава в следствен арест, заяви един от адвокатите на обвиняемия Данаил Григоров. Пред него той е заяви, че заболяването му не е позволявало да прецени действията си. Другият адвокат - Филипов призна, че в кръвта на мъжа са засечени наркотични вещества заедно с други лекарства.

 

„Параноидната шизофрения е заболяване, което води до невменяемост. Лицето не е наказателно отговорно по чл. 33, ал. 1 от НК, а именно, че се е намирал в постоянно разстройство на здравето“. Адвокатите признаха, че техният подзащитен има предишни осъждания с изтекла давност за държане на наркотици.

 

Обвиняемият не е дал самопризнания, а само предварителни сведения в коя кофа е изхвърлен пистолетът и маската. Част от парите са оставени в ателие, разказа прокурор Чудомир Спасов. Синът на скулптора Георги Чапкънов - Константин е завел полицаите до контейнера, в който е изхвърлил пистолета играчка, с който в сряда обрал банка. Там бил и чорапът, който той нахлузил на главата си при грабежа. По време на обира камери заснели лицето на Константин, което се видяло добре, тъй като чорапът на главата му се скъсал, а и без друго прозирал. След това мъжът бил разпознат от служителки на банката. Докато извършвал грабежа, Константин Чапкънов не носил ръкавици и оставил отпечатъци. След като заплашил служителките на касите в банката, те успели да го изиграят. Дали му плик с маркирани пари, чийто серийни номера вече били записани.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5165 |15.02.2020 Криминалист: Зачестилите обири са заради чувството за безнаказаност, но и медиите имат вина . 0| 4145 |13.02.2020 Има арестуван за обира на банковия клон вчера в София . 6| 4393 |12.02.2020 Около 12 хиляди лева са отнети при обира на банката в София . 2| 4836 |12.02.2020 Висши полицейски служители задържани след акция в столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads