Реклама / Ads
0| 3750 |30.06.2022 НОВИНИ

Бареков, Блъсков, Недялков от ПИК, Стъки и компания внесоха исканията за връщане на хартиената бюлетина

.
Източник: БГНЕС
Подписка срещу машинния вот и за връщане на хартиената бюлетина обратно в изборния процес внесоха от инициативен комитет, в който влизат Николай Бареков, главният редактор на близкия до ГЕРБ и Борисов в. “Труд” Петьо Блъсков, собственикът на ПИК Недялко Недялков и бившия ММА боец и понастоящем политолог Станислав Недков-Стъки.
 

Намерението да тръгнат на поход в името на хартиената бюлетина беше заявено в началото на юни. На пресконференция в БТА се събраха остриета на казионната журналистика, политолози и анализатори, близки до бившите управляващи, за да обявят, че ще искат премахването на машинния вот. 

 

Това се случи в момент, в който управляващата коалиция се разклати заради напрежението между “Продължаваме промяната” и “Има такъв народ” и внесеното от БСП искане за пълна отмяна на машинното гласуване. Такива искания има и от ГЕРБ. От тогава до днес коалицията се разпадна, а вероятността от предсрочни избори изглежда голяма. 

 

"Това са подписите на 111 хиляди български граждани, събрани само за две седмици - физически, онлайн, както и във фейсбук профилите на членовете на инициативния комитет. Внесохме ги в деловодството на Народното събрание, сега сме тук, защото настояваме политическите партии да ни отговорят дали ще се съобразят с желанието на толкова много българи да имат избор как да гласуват - смесено, с хартия или с машина. Това е тяхно право по конституция, което им бе отнето от т.нар. "Партия на промяната" по груб и манипулативен начин", каза Недялко Недялков от ПИК. 

По думите му за събирането на подписите активно помогнали от ГЕРБ и ДПС, като имало участие и от активисти на БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4119 |29.04.2022 Съдът върна в ДАНС бившия зам.-шеф Недялко Недялков . 0| 3509 |13.03.2022 Проф. Димитър Недялков: България е добро място за мирни преговори между Русия и Украйна . 0| 3708 |09.03.2022 Проф. полковник Недялков: Възможен е чеченски вариант за Русия - изпепеляване на Украйна . 0| 3765 |02.03.2022 Проф. Недялков: Целта на Русия е цялата Украйна. Трябва да предложим преговори на българска територия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads