Реклама / Ads
86| 5540 |18.03.2014 НОВИНИ

Бареков: Искам реванш за българския народ

.
Правото ни да искаме достоен живот е подписано с кръвта на дедите ни, обяви Росен Петров на старта на Националното турне на „България без цензура“ с коалиционните й партньори
 

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков тръгва на евроизборите с мото: „Реванш за българския народ“. Той обяви това на старта на Националното турне на ББЦ и коалиционните й партньори ВМРО и ЗНС за повишаване на самочувствието на българина. Кампанията стартира от Карлово и ще обиколи десетки градове в страната. В турнето се включват Нешка Робева, която направи специален спектакъл за кампанията „Площадът“, както и певицата Деси Добрева. „Съдбата реши на мен да се падне честа да изчистя това блато, наречено българска политика. Започнахме от площадите и израснахме там. Лутахме се, търсейки начин да променим нещата. Болеше ни от това, че нашите родители обедняха жестоко, че хиляди българи не могат да купят обувки на децата си, да ги заведат на лекар. Обединяваха ни злобата и омразата към силните на деня, които ни обраха и ни излъгаха. Изпихме горчивата чаша до дъно. Хората, които ни повярваха и вълната, която се надигна в наша подкрепа, започва да залива политическото статукво“, Така Бареков обясни пред препълнената зала на театъра в Карлово раждането на „България без цензура“. Пред входовете на театъра останаха десетки граждани, които не успяха да влязат дори като правостоящи в салона, който се пукаше по шевовете.

Той призова стотиците жители на града, дошли на старта на турнето, да помогнат на 25 май да се победи политическата върхушка и БСП, ДПС и ГЕРБ да не бъдат допуснати отново до властта. „Аз съм направил своя личен избор. Искам и вие да направите своя“, апелира Бареков.

„Идва ден на разплата – денят на Страшния съд и нашата държава пак ще е силна в сегашно време и ще сме народ, който живее достойно и спокойно“. С тези думи откри турнето зам.-председателят Росен Петров. „Казват, че сме народ-старец и като всеки старец живеем в миналото си. Казват, че нямало чест и дълг, доблест и вяра, достойнство. Настоящето ни смазва, но споменът ни събужда. Ние сме стрела преди полет, стрела без цензура. Във вас тече кръвта на вашите предци-герои. За какво загинаха те? За да може една политическа клика да ни тъпче и да извършва геноцид върху българския народ. Не, не загинаха за това! Загинали са, за да имате право да искате достоен живот. Това право е подписано с кръв и няма кой да ни го отнеме!“, обърна се Петров от сцената. Той определи датата на евроизборите – 25 май като новия Одрин, като ден, в който българите могат да покажат, че са смели, и че няма вериги, които да ги задържат.

„Имам нужда да вярвам отново, 25 години стигат“, заяви на старта на кампанията Нешка Робева, която заедно с Деси Добрева за втори път се включва в турне на „България без цензура“. Нешка обясни, че е направила специален спектакъл, с който да разтърси българите „Ако успея ва ди разплача с него, ще знам, че България не е загубена“, обяви от сцената тя. Протестирам с цялата си душа срещу тази съдба, която ни отредиха. От 25 години не съм говорила пред толкова много хора и то за политика, повярвах на Николай. Не съм го видяла в парламента, но съм убедена, че няма да ни излъже, допълни тя, а публиката й стана на крака.

Амбицията ни е да възродим националния дух, защото 25 години тези, които ни управляваха досега разделиха хората. И при така разделен народ, една и съща политическа шайка правеше най-колосалния грабеж. Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. „Нашата цел е да живеем добре, не може 25 години да има грабеж и да няма наказани. Ето и в Румъния, там има съдени министри. У нас разруха има, но не и наказани. 25 години това беше системата – грабене и потулване. Затова е и логиката на „Чисти ръце“. За това се борим - за една силна държава“, обяви той.

През тези над 20 години наблюдавах една страшна тенденция - салоните се опразваха, от 20 години не съм виждал такава пълна зала, каза на свой ред и лидерът на ЗНС Румен Йончев. „А политиците това и искаха - да няма кой да пита какво става? Но докато се празнеха салоните, се опразниха и селата. И сега е времето да се запитаме какво стана? И отговорът е прост – вижте кой са водачите в другите листи – Кунева, Станишев, Калфин – хора, участвали в едно правителство, а сега пак трябва да ги избираме.“ Когато започвахме разговорите за нашия съюз се казваше, че правим телевизионна партия, но не - ние ще сме на площадите, ще възстановим селата, да прекратим този парламент, който буксува, призова земеделецът.

„Евромайката“ Даниела Колева се разплака на сцената като каза, че Бареков е единственият политик, който е върнал думата „майка“ в политиката и се замислил как се гледа едно дете в България. Калина Крумова от „Евромайки“ пък помоли хората да запазят магията.

Зам. председателят на ББЦ Ангел Славчев каза пред хората от Карлово, че партията и партньорите й ще следват три прости правила - грижи се за държавата, грижи се за народа и бъди пример за морал и съвест.

„Пожелавам си, когато влезем в управлението и разбием статуквото, да ни посрещнете както вие посрещнахте Нешка, ако се провалим, ще сме едно тире“, заключи той.

Стартът на кампанията започна и с дарителска акция. Николай Бареков обяви, че ще откликне на молбите на карловци и ще даде част от нужните близо 6 хил. лв. за ремонт на осветлението в театъра. Той не назова сума, но обясни, че не дава цялата с идеята да провокира съпричастност и от гражданите, бизнеса и местната управа. Средствата ще се събират в офиса на ББЦ в Карлово. Веднага след думите му човек от залата обяви, че започва сам дарителска акция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 6509 |13.03.2014 Бареков: ДПС трепери от "Чисти ръце" . 28| 5365 |12.03.2014 Бареков: Имаме историческата задача да върнем надеждата . 14| 5468 |10.03.2014 Бареков: ДПС се уплашиха, че ще управляваме без тях . 86| 6617 |10.03.2014 Бареков: Никога не съм плащал на Бисер Миланов-Петното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads