Реклама / Ads
0| 4069 |20.07.2016 НОВИНИ

Бареков се самопредложил да преговаря с Иран за реактора

.
Николай Бареков
След апела на премиера в социалните мрежи - нов политик да поеме отговорността за преговорите с Русия и Иран за съдбата на реактора, се свързах с г-н Борисов и предложих да поема отговорността и екипа, който води преговорите, съобщава евродепутатът Николай Бареков на официалната си страница във Фейсбук.
 
Като вземем предвид усложнената международна ситуация и задънената улица пред българското правителство с ядрения реактор за АЕЦ „Белене", днес направих важна стъпка, заяви той и настоя преговорите да се водят в четиристранен формат с участието на България (ЕС), САЩ - като гарант за ядреното споразумение с Техеран, Русия - като производител на оборудването и самият Техеран.

Имам план, който в най-общи линии представлява "Реактор срещу газ", в който България може да се превърне в голям международен инвеститор в мирната ядрена програма на Техеран срещу ексклузивен междуправителствен договор за износ на ирански газ за Европа и нашата държава, съобщи още евродепутатът.

„Напълно разбирам безизходицата на нашето правителство и премиер, притиснати от поредица погрешни решения и стъпки от тяхна страна през последните години. Точно за това предлагам на г-н Борисов да преглътнем егото си на политически опоненти и да работим без драми за бъдещето на България, наша обща Родина. Аз победих егото си и подавам ръка", заяви Бареков и попита: Има ли отсреща кой да я поеме?

Бареков припомня „стабилните си позиции в европейските институции - член на Делегацията за връзки на ЕС с Иран и член на Комисията по Енергетика в Европейския парламент" като подчерта, че е единственият български политик в Европа с необходимите позиции и експертност по темата.

По думите на евродепутата най-конструктивно би било „да подадем ръце и да започнем да действаме, а не да губим ценното време на народа с коментари по фейсбуците ни...".

Известно е, че след санкциите, Иран няма милиардите, за да купува реактори, но има волята да прави взаимноизгоден бизнес с европейските държави, а Русия има нужда от нови проекти, след санкциите заради нахлуването в Крим, заключва Бареков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4235 |12.07.2016 БСП и АБВ преговарят за общ кандидат-президент . 25| 8182 |18.06.2016 Денди към Джамбазки: Вие влязохте в ЕП след политическа педерастия с Бареков . 34| 5889 |23.01.2016 Борисов: Лично преговарях с турския премиер за ваксините . 9| 4751 |23.11.2015 Бареков изтрещя, иска да се върне смъртното наказание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads