Реклама / Ads
30| 7883 |14.02.2014 НОВИНИ

Бащата на И. Павлов: Костов беше студенокръвен; чакахме Царя

.
Павел Найденов
Илия Павлов беше добре възпитан и обичаше България, всичко даде от себе си, а държавата тогава имаше нужда от такива хора - дръзки и справедливи, заяви по БТВ бащата на Илия Павлов Павел Найденов.
 

Държавата се раздържавяваше, а той нищо лошо не е направил. В кризата той разкри хиляди работни места, а държавата имаше нужда от това хората да имат хляб, да се възстановява индустрията, туризма. Всички в този момент му помагаха, добави Найденов и посочи, че и той е съдействал на сина си. Тогава получил уважение от управляващите. Впоследствие се създали амбиции и у други хора, явила се и завист.

Когато се сменяха правителствата, Жан Виденов също не беше в час, каза Найденов и посочи, че Виденов се намесвал във вътрешните работи на фирмата. Посочвал чрез свои сътрудници накъде да се насочват кредити, напр. И едните, и другите тогава били по-млади и неопитни, свидетелства Найденов. После натискът поомекнал. Сигурно и съветниците му са повлияли. Единственият човек, който не оцени, това, което се правеше от Мултигруп, беше Иван Костов. Той беше студенокръвен човек. Той също нямаше опит, каза Найденов. Костов се подразнил от развитието на Мултигруп, искал да има свои хора в друг кръг. Павлов не можел да понесе агресията на Костов, който постоянно пращал хора с качулки на проверки. Илия тогава не намери сили да преглътне това и каза: "Крадецът вика: Дръжте крадеца!" Тогава Костов разпоредил всички държавни предприятия да изтеглят парите си от Кредитна банка, която била на Павлов и банката била изтърбушена и обявена в ликвидност.

С Доган Илия Павлов станал приятел, благодарение на работните места, които Мултигруп създал в Дулово, откъдето бил лидерът на ДПС.

Чакахме да падне Костов и да дойде Царя. Нищо не бяхме направилиза Царя, освен че сме го посрещали в нашите хотели, не безплатно, каза Найденов. Целият народ очакваше Симеон да дойде, продължи той.

Когато се създаваше газовата компания, Илия Павлов флиртуваше с Луканов. Луканов търсеше контактите. Но и там се получи нещо като малка конфронтация, защото, за да се изгради фирмата за доставка на газ, трябваше да се теглят кредити. Илия беше млад и казваше: "Андрей Карлович, аз карам сега влака, защото съм теглил кредит", разказа Найденов.

Беше ми приятно, че Борисов и Цветанов посегнаха на организираната престъпност и сега имам добро впечатление от тях и смятам, че те са наивни, прецени още бащата на Илия Павлов. 

Убийците на Илия Павлов не са получили всичките пари за убийството и са се срещнали с поръчителя, тогава са го убили и така се е скъсала връзката и затова не може да се разкрие убийството, каза Найденов и допусна, че поръчителите са бизнесмени.

Сега бизнесът на "Мултигруп" си върви добре, много неща са направени, заключи Найденов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 5908 |08.02.2014 Костов: Плаши ме понятието неврополитика . 48| 11400 |30.01.2014 Кулезич: Прокурор Костов сезира Цацаров, че е жертва на криминално деяние . 17| 5166 |24.01.2014 Цв. Цветанов пред Фрог: Не съм приятел с бащата на съдията по делото . 9| 5271 |23.01.2014 Нападателят на Костов: Обвинителният акт срещу мен е като жълт вестник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads