Реклама / Ads
3| 8159 |20.09.2010 НОВИНИ

Т. Батков: Офицер от ГДБОП изведе Артур от България

.
Тодор Батков
Не мога да знам схемата, защото никога не участвам в уреждане на мачове, увери Батков година след Казанската афера.
 

Феноменален мач на Бербатов; той е най-добрият действащ български футболист, обяви по БТВ собственикът на ФК Левски Тодор Батков. Той изрази надежда, че националният ни отбор при нов треньор и мъжки разговор можело да си го върне. Всеки спортист има възход и падение, добави той.

Не съм свидетел по акцията за черното тото, но това е отвратително и гадно явление срещу мечтите на хората и труда на футболистите, каза Батков. Ходя в УЕФА достатъчно често, обясни той, който бил член на една от работните групи на асоциацията, където се ковели регламентите на евротурнирите и ставал диалогът с клубовете. Преди да пътува за поредната среща, Батков пристигнал по тяхна молба по-рано и разговарял с висш служител на УЕФА за борба с футболните измами за ситуацията на Балканите, в частност в България. Говорено било по принцип за това, че голяма част от българските мачове подлежат на съмнение, даже се стигало и до приятелските мачове. Направена била уговорка обаче, че Левски стои извън съмненията.

Най-добре е това, което чух там, да прозвучи от устата на прокурори, каза Батков. Имало много интересни детайли и събития, на които той преди не обръщал внимание. От спецслужбите на една държава, член на ОНД, бил предоставен запис от разговор, представляващ опит за уреждане на мача на "нашия опонент срещу Рома", каза Батков, но после уточни, че става дума за белоруски вестник, цитиращ разговор на Артунян, познат от т.нар. Казанска афера с треньора на Динамо Минск, бивш футболист в Белорусия. Говорело се за конкретни суми, с които да се уреди мачът.

Не мога да знам схемата, защото никога не участвам, подчерта Батков. Старши офицер Марио Костурков от ГДБОП изведе Артур от България, осигурявайки му зелен коридор, разкри Батков. Служителят бил само наказан впоследствие. Това е слугинско поведение, позорно за български офицер.

В Левски става нещо хубаво сега, заключи Батков и го пожела и на другите клубове.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6930 |30.07.2010 ГДБОП погна сайтове, близки до СИК . 0| 4874 |22.07.2010 Канал за антики пресече ГДБОП . 7| 4949 |15.07.2010 Сидеров вика на разпит шефа на ГДБОП заради ДАНС . 3| 7476 |15.05.2010 ГДБОП с акции "Сводниците" и "Цигарите"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads