Реклама / Ads
0| 2747 |21.09.2022 НОВИНИ

BBC: “Военната операция” на Русия уж вървеше по план. Вече не

.
До днес Кремъл твърдеше, че неговата ”специална военна операция“ в Украйна върви по план. Вече не. С обявяването на частична мобилизация руският президент Владимир Путин на практика призна, че Москва има нужда от повече жива сила на бойното поле.
 

Лидерът на Кремъл обвини за всички трудности на Русия Запада, който желаел разпадът на страната. От Путин няма и намек за съжаление в решението му да започне своята "специална военна операция" в Украйна преди седем месеца, пишат от BBC.


Русия, каза той, "ще използва всички средства, с които разполага, за да защити Русия, ако нейната териториална цялост бъде застрашена“. Тъй като окупираните от Русия територии в Украйна са на път да проведат така наречените референдуми за присъединяване към Русия, това е ясно послание към Украйна и Запада: Не се опитвайте да си върнете земята, която сме завзели и ще заявим като наша. 


"Тези, които се опитват да ни изнудват с ядрени оръжия, трябва да знаят, че вятърът може да се обърне към тях", заплаши още Путин. 

 

Нищо обаче няма да започне веднага. Нужни са месеци, за да се мобилизират, екипират и организират нови бойни зили, дори ако призованите имат предишен военен опит.

 

Освен ако Русия не започне да хвърля новите сили в битката на части, те няма да участват в битките до следващата пролет. И като се имат предвид катастрофалните материални загуби на Русия, Москва може да се затрудни да предостави на новите части оборудването, от което се нуждаят, за да се бият ефективно - нещо, което става все по-трудно за Кремъл.

 


Новината за военната мобилизация в Русия дойде след седмици на призиви от различни страни, включително и от чеченския лидер Рамазан Кадиров. Това се случи и след седмиците, в които циркулираше информацията за опитите на Москва да вербува затворници за фронта заради недостига на жива сила на бойното поле.

Вчера руският парламент прие и закон, с който се въвеждат по-строги наказания за войниците по време на мобилизация. Те се отнасяха предимно до дезертьорство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5028 |21.09.2022 Приятели на Николай Слатински от Русия за мобилизацията: Господи, кой прокле Русия? . 6| 6835 |21.09.2022 Бившият военен министър Шаламанов: Мобилизацията в Русия означава провал на ”специализираната военна операция” . 0| 2947 |21.09.2022 Проф. Станчев: Русия се надява на контраофанзива, очаквам ескалация на конфликта идните дни в Донбас . 12| 5804 |21.09.2022 Путин обяви частична военна мобилизация в Русия /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads