Реклама / Ads
3| 2964 |14.02.2022 НОВИНИ

„Безпочвени и манипулативни“ били атаките на министър Радостин Василев, твърдят от БФС

.
Радостин Василев Източник: БГНЕС
Българският футболен съюз определя атаките и обвиненията спрямо институцията от страна на спортния министър Радостин Василев като „напълно безпочвени и манипулативни“.
 

От БФС съюз отговориха на Василев, припомняйки му, че са били „обект на обект на изключително сериозна по мащабите и публичността си проверка от страна на всички държавни органи, които не откриха никакви нередности в дейността на централата“.

 

Причина за позицията на БФС бе вчерашното изказване на министъра по Нова телевизия, в което той говори за липсваща документация от централата по проект, за който от съюза са получили средства през 2015.

 

„За мен това е злоупотреба, граничеща с престъпление. Аз съм сигурен, че има важна информация в този проект. Бяхме сезирани да го проверим. Една медия го показа публично начина за разходване на средствата – има си органи“, коментира по случая спортният министър.

 

Ето и официалната позиция на БФС:

 

„Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз остро се противопоставя на публичните внушения, изказани от министъра на младежта и спорта г-н Радостин Василев.

 

Българският футболен съюз, от позицията на най-голямата спортна федерация у нас, се ръководи от принципите на ФИФА и УЕФА и не позволява намеса в работата си – а всички подобни опити, макар и маскирани като „загриженост“, са недопустими.

 

Припомняме на г-н Василев, че БФС бе обект на изключително сериозна по мащабите и публичността си проверка от страна на всички държавни органи, които не откриха никакви нередности в дейността на централата.

 

Именно затова определяме атаките и обвиненията спрямо институцията Български футболен съюз като напълно безпочвени и манипулативни.

 

Изпълнителният комитет на БФС категорично ще отстоява независимостта на съюза според международните правила и закони“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3372 |01.02.2022 Любомир Каримански: Очаква се инфлацията да се стабилизира към средата на годината . 10| 3501 |30.01.2022 Френският посланик у нас: Ситуацията е напрегната. Русия се държи като дестабилизираща сила . 15| 4654 |28.01.2022 Президентът на Украйна: Най-големият риск за Украйна е дестабилизацията отвътре . 11| 3541 |27.01.2022 Делян Добрев поиска по-дълъг срок за предлагане на състав на КЕВР. Били само двама, нямало състезание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads