Реклама / Ads
0| 5057 |08.04.2016 НОВИНИ

Биков: МВР не може да е във времената на Антон Югов

.
Тома Биков
Атанас Атанасов от ДСБ призовава Борисов да проведе реформата в МВР и в същото време гласува срещу промените в Закона за МВР заедно с БСП и ДПС. В същото време лидерът на ДСБ Радан Кънев нееднократно заявява, че подкрепя реформата. Наблюдава се известно лицемерие. Надявам се това да е самостоятелна акция на Атанасов, каза по БНТ политологът Тома Биков.
 
Големият въпрос е искаме ли системата на МВР да се промени и да се реформира, или искаме тя да остане такава, каквато я наблюдаваме в последните 25 г. Искам да разсея съмненията, че става въпрос за маргинализиране на полицаите и пожарникарите. Целта е тези, които рискуват живота си на улицата, да бъдат изведени на преден план, а хората, които работят в администрацията, да бъдат трета категория, посочи съветникъг на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.


Когато започна реформата, г-жа Бъчварова знаеше, че ще има съпротива. Няма реформа, която да не събуди определена съпротива, но този организъм – МВР, трябва да бъде опериран. Ако не бъде опериран, възпалението ще се развие и ще се стигне до много по-големи последствия. Не се прави реформа, за да даваме интервюта и да си правим пиар, по тази реформа е работено повече от година. Убеден съм, че тя ще бъде подкрепена в пленарна зала и МВР ще тръгне към модернизация. Няма как да останем във времената на Антон Югов (един от ръководителите на БКП, министър на вътрешните работи в периода 1944-1949 г. - б. р.). Според мен има политическа воля за реализирането на тази реформа. Ако тя бъде прокарана в такъв вид, който дава възможност за модернизация, тя ще бъде едно от наистина сериозните неща, които това правителство е направило и с което ще може да се похвали след време, заяви съветникът.

По думите му, председателят на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов и министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова Бъчварова имат различни възгледи за работата на МВР. Не виждам нищо драматично в това. Няма лошо да има диалог, каза Биков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7867 |07.04.2016 Адв. Екимджиев за Фрог: Цветанов може да плати двестате хиляди, без да се пипа законът . 0| 4401 |04.04.2016 Кунева: 56 на сто от бизнеса у нас не може без политически чадър . 0| 4953 |04.04.2016 Адв. Недева: МС може да търси от Цветанов платеното в Страсбург . 0| 4944 |04.04.2016 Марковски: Под бурката може да се крие атентатор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads