Реклама / Ads
0| 3889 |03.06.2022 НОВИНИ

Bild: Германия има причина да се страхува да помогне на Украйна

.
Източник: president.gov.ua
В четвъртия месец от пълномащабната военна инвазия на Русия на територията на независима Украйна Германия не прави всичко възможно да помогне на Украйна, за да не провокира началото на Трета световна война. Това мнение изрази германският министър на икономиката Роберт Хабек, съобщава Bild.
 

Според него максималното съдействие на Германия за Украйна би означавало влизането й в тази война срещу Руската федерация и би заплашвало с ескалация – до Третата световна война.

 

„Не правим всичко възможно... Не искаме и не трябва да ставаме участници във войната. Не само поради страх за живота на нашите войници, които ще загинат на бойното поле, но и защото по този начин ще асфалтираме пътя за глобална война. Следователно ние не правим всичко, което е по силите ни, но правим всичко, което можем отговорно да направим сега, за да помогнем на Украйна“, обясни Хабек.

 

Той отбеляза, че Берлин „подкрепя Украйна за нейните военни цели“ и увери, че „Украйна сама ще определи какъв ще бъде успешният край на войната за нея“.

 

„Успешното прекратяване на войната означава да не загубиш. Победата е отворена концепция. Не искам да спекулирам какво може да означава всичко това, но има много начини за успешно прекратяване на тази война... В един момент ще има дипломатическа възможност. Разбира се, тя може да се появи, само когато Путин вече не може да побеждава във военно отношение“, подчерта Хабек.

 

Припомняме, че германското издание Welt публикува документи, в които се посочва, че германският канцлер Олаф  Шолц е отказал да достави на Украйна тежки оръжия като танкове и бронетранспортьори, позовавайки се на споразумения със съюзниците от НАТО. В същото време страната почти не е доставяла леки въоръжения от края на март.

 

Според списъка Германия изпрати 3000 противотанкови мини и 1600 специализирани насочени противотанкови мини в средата на май. Но първата доставка, изпратена до Украйна месец по-рано, съдържаше само резервни части за картечници, запалителни, детонационни шнурове, радиостанции, ръчни гранати, взривни заряди и мини.

 

Според украинската страна последната доставка на противовъздушни и противотанкови оръжия от Германия е извършена преди повече от два месеца – на 25 март. Помощта включваше 2000 ракети Panzerfaust 3 и 1500 зенитни ракети Strela.

 

Въпреки това, според украинския списък от 29 март, необходимостта от тези боеприпаси все още остава. Войниците се нуждаеха и от противокорабни ракети от типа Харпун.

 

На 29 май 2022 г. германският министър на икономиката и опазването на климата Роберт Хабек отрече публикациите на някои медии за бавната позиция на страната относно военната помощ на Украйна в конфронтацията с Русия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10170 |29.05.2022 Изведнъж, без основателна причина, украинските бежанци започнали да се отказват от настаняване . 0| 44180 |23.05.2022 Милен Велчев за руския газ: Няма да се учудя, ако получим същите инструкции от ЕК, каквито са получили Италия и Германия . 0| 5759 |22.05.2022 Германия: Неонацистки групировки се бият в Украйна на страната на руската армия . 0| 3594 |21.05.2022 Германия и Италия не се отказват от руския газ. Откриха сметки в рубли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads