Реклама / Ads
0| 4172 |28.01.2016 НОВИНИ

Бюджетът на София - 1,266 млрд. лв. за 2016 г.

.
Източник: Topnovini
47 общински съветници подкрепиха бюджета на Столична община за 2016 г. Против него гласуваха групата на БСП и коалиция "Сердика", а Светослав Витков и Венцислав Митов от "Глас народен" се въздържаха.
 
Тази година бюджетът на София ще е 1,266 млрд.лв., от които капиталовата програма е 421 млн.лв. 200 милиона от тях отиват за изграждането на третия лъч на метрото.
 
Повече от три часа продължи дебатът за бюджета. Обсъжданията приключиха, след като председателят на финансовата комисия Орлин Алексиев направи предложение те да бъдат прекратени. 33-ма съветници гласуваха "за" това да се случи, с което се сложи край на дебата.
 
Десетки искания за промени в предложения бюджет изразиха от групата на БСП и коалиция "Сердика". Лидерът на социалистите в общината Калоян Паргов обясни, че партията не може да да подкрепи подобен бюджет, тъй като предложените от БСП промени не са били уважени.
 
"Тези, които ще подкрепят бюджета са добрите, за това и техните предложения са приети. С нашите предложения влязохме в обувките на кмета Йорданка Фандъкова като подкрепихме много от нейните приоритети. Дори не претендирахме за авторство над приотизирането на ремонтите на малките улички, за което БСП говори отдавна", каза пред журналисти Паргов.
 
Зам.-председателят на общинския съвет Николай Пехливанов от "Атака" също изрази редица негодувания към предложения бюджет, като заяви, че не е съгласен с постоянното увеличаване на разходите за администрация. Той заговори и за дълговете на общината като  допълни, че бюджетът на Столичаната община се доближава до този на фалиралите общини. В отговор кметът изрази възмущение несъгласие с казаното, което било "несериозно".

Фандъкова се възмути и от коментар на Иво Божков от Реформаторския блок, който обясни, че около проекта за бюджетът е имало непрозрачност. Колегата му по група Стефа Марков го допълни, като заяви, че два месеца са били крайно недостатъчни за разглеждане и обсъждане на бюджета.
 
"Не приемам обвиненията в непрозрачност и прикриване на нередности. Приемам всякакви сигнали и където има съмнение за корупция го давам на съответните органи, без да правя чадъри над когото и да било", отсече кметът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4193 |27.01.2016 Рецидивист напръска със спрей шофьор на тролей в София . 0| 4327 |27.01.2016 БНБ: Външният дълг на България се понижи с близо 5 млрд. евро . 0| 4430 |22.01.2016 Фалшив сигнал за бомба точно пред МВР в София . 5| 4942 |21.01.2016 Пореден въоръжен грабеж в София тази вечер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads