Реклама / Ads
2| 3920 |13.12.2018 НОВИНИ

Бивш счетоводител на „Полимери“: Имало е случаи големи суми да отиват по сметки на Баневи

.
Галин Стоянов
Баневи са имали намерение да съдят държавата за 250 млн. лв. Имало е случаи, в които големи суми пари са отивали по лични сметки на Николай Банев. „Полимери“ е имало задължения, които е можело да покрие, но решение за това не е взето.
 

Това заявява бившият главен счетоводител на „Полимери” Галин Стоянов пред bTV. В деня на ареста в Ница на семейство Баневи той дава обяснения пред българската прокуратура.

 

Миналата година  Николай и Евгения Баневи са имали намерение да съдят държавата за 250 млн. лв.  По думите на Стоянов първоначално фамилията е имала намерение да води дело в Страсбург за 25 млн. лв., но не уточнява за какво е трябвало да бъде заведен искът.

 

Стоянов е главен счетоводител на фалиралата фирма „Полимери“ между 2011 – 2013 г. В този период по думите му приходите на фирмата са били изцяло от скрап.

 

„Всичко, което се преценеше, не от мен, защото не съм техническо лице, че няма да се използва и че не е изгодно да се използва в новото евентуално производство, което ще се направи, се режеше на скрап“, обяснява той.

 

Фирмите, които прибирали скрапа, са определяни от Банев, а средствата са превеждани по банков път не по сметки на дружеството, а по указани от бизнесмена сметки.

 

Дружеството е обявено в несъстоятелност през 2012 г. заради дълг към Електроенергийния системен оператор в размер на 36 хил. лв. Галин Стоянов твърди, парите са били налични и е можело да се платят, но г-жа Банева е казала: "Не, няма да ги платим"

 

На въпрос дали за хазарт са разходвани суми счетоводителят кимва утвърдително. Преди това заявява,  че единственото учудване за него е било как един човек може да изхарчи 190 хил. лв. за един ден без да си купи нищо.

 

Стоянов заяви още, че големи суми са отивали по лични сметки на Николай Банев.

„По негови сметки, да, имало е случаи, макар че е предмет на разследване на Специализираната прокуратура и тя ще си свърши нещата по този въпрос”, казва той.

 

Бившият счетоводител на „Полимери“ потвърди, че е бил в близки отношения със семейството. „Винаги съм бил добре дошъл и в „Бояна”, и на Русалка, смятам, че живееха добре, повече от добре“, допълва той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5294 |03.12.2018 Бившата съкилийничка на Иванчева: От мръсотията в килията тя получи циреи, ужасно е! . 1| 3492 |26.11.2018 СГС прекрати пак делото срещу бившия шеф на АПИ . 8| 12059 |16.11.2018 Бивш конституционен съдия: Пеевски бе върнат в парламента под политически натиск . 10| 5641 |15.11.2018 Бивш разузнавач: Г-н премиер, догорите с „Мариците“ не са подписани от БСП, а от Костов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads