Реклама / Ads
23| 6292 |27.11.2022 НОВИНИ

Решиха и наградиха вицепрезидентът на “Мултигруп” с най-висшия орден - “Стара планина”

.
Николай Вълканов
Бившият вицепрезидент на “Мултигруп” Николай Вълканов се сдоби с най-висшия държавен орден - “Стара планина”. Той му бе връчен лично от президента Румен Радев по предложение на собствения му служебен кабинет. 
 

Вълканов е известен в общественото пространство. Именно неговата компания “Минстрой” изплати хонорара от 1 милион лева на "хидроинженера на републиката" - почетният председател на ДПС Ахмед Доган, за консултациите му за Цанков камък.

 

Предложението за връчването на ордена вече е публикувано в “Държавен вестник”. Става ясно, че то е било направено тихомълком лично от служебния премиер Гълъб Донев и не присъства в публикуваните решения на Министерския съвет от 17 ноември. За него се разбира постфактум. 

 

“Дейността на проф. Вълканов е свързана и със значителния принос във формирането на БВП на ръководените от него предприятия: “Минстрой Холдинг“ АД, председател на Съвета на Директорите от 1991 г.; “Горубсо Мадан“ АД, председател на Надзорния съвет от 2012 г.; “Родопи Еко Проджектс“ АД, председател на Надзорния съвет от 2002 г.; Научно-изследователски технологичен институт по минно строителство, директор от 1986 г. до 1991 г. Ръководените от проф. Вълканов компании системно реализират успешни инвестиции в активи, технологични и софтуерни разработки, както и в осигуряване и подобряване на безопасността и здравословните условия на труд”, се посочва в мотивите.

 

Вълканов е описан като “изтъкнат учен” с над 70 научни публикации.

 

Това не е първият път, в който е направено предложение Вълканов да получи най-високото държавно звание. В средата на декември миналата година бившият вицепрезидент на "Мултигруп" се размина с ордена, въпреки че предложението за връчването е разгледано на последното – извънредно, заседание на правителството на Стефан Янев, назначено от президента Румен Радев.


Предложението обаче не успява да мине след отпор на четирима министри - Христо Алексиев, Николай Денков, Светлан Стоев и Велислав Минеков. 


Тогава предложението за удостояване на Николай Вълканов с орден "Стара планина" е на министъра на икономиката Даниела Везиева.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2816 |22.11.2022 Наградиха планинските спасители и доброволци, издирвали Сашко . 0| 2700 |14.11.2022 Вицепрезидентът: Необходима е координация на грижите за хората с аутизъм . 0| 2739 |27.10.2022 Вицепрезидентът Йотова ще се срещне с хърватския президент Зоран Миланович . 5| 2793 |24.10.2022 Венко Сабрутев, ПП: Няма да застанем зад ГЕРБ и ДПС. БСП решиха да го направят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads