Реклама / Ads
10| 15710 |08.06.2020

Бивш шеф от АДФИ разобличи двама герои от приказката на Али Баба

.
Албена Белянова
На снимката (долу) сe виждат двама свестни и недостъпни служители на народа, като Шехерезада, но мъже, „големи мъже“. И двамата са герои от приказката на Али Баба.

През есента на 2018 г., когато бях освободена като заместник-директор на АДФИ „по преценка“ лицето в ляво - директор на АДФИ, опорките за моето освобождаване в министерство на финансите са били не по-различни от опорките за отношенията Али Баба - Шехерезада. Е, с шведски акцент и обърнати роли.

 

Тогава заместник-министъра на финансите Росица Велкова възмутено разказва на своя бивша съученичка, без да подозира, че тя е моя много близка приятелка, че многократно съм се предлагала на лицата на снимката, но те така и не ме били пожелали, защото са верни на половинките си и са много свестни. В допълнение, за да ме представи в още „по-добра“ светлина е разказала, че съм била крещяла на горките служители на АДФИ.

 

„Приказката“ на Росица Велкова обаче не беше публично оповестена, защото PR-и били дали съвет - министерството на финансите и АДФИ да мълчат, тъй като хората щели да бъдат на моя страна.
Ако не бяха ФРОГ НЮЗ, Либерта, Евроком и 7/8 TV моята „приказка“ за случилото сe изобщо нямаше да бъде чута.

 

Спомням си и думите на директора на АДФИ, когато поисках заедно с него да отидем на среща при тогавашния началник на кабинета на VG, а сега председател на ДКХ, за да го информираме за проблемите в АДФИ: „Аз няма да участвам в този цирк.“. Отидох сама, дадох доказателства и … бях освободена, а животът ми и този на семейството ми се преобърна. Днес министърът на финансите бил казал: „Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир.“.

 

Нищо от казаното от Росица Велкова не беше истина. Поисках от компетентните органи да извършат проверка и да бъде установена истината, което не се случи. Впоследствие, когато не само не замълчах, но и предприех законовите стъпки за защита на правата ми, се намериха служителки, оплаквали се някога на директора на АДФИ, че съм постъпвала неетично с тях – карала съм ги била да работят качествено и съгласно закона. Доказателства, които представях на съда, включително телефонни чатове, останаха незабележими за съда. Доказателствени искания, отправяни от мен до съда, бяха отхвърляни.
Изводите оставям на вас.

 

Бившият зам.-шеф на АДФИ Албена Белянова, ФейсбукРеклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Само във Фрог: Бивши и настоящи управници мълчат за поправката ”Менда” в хазарта. Всичко за случая-стенограма, дебати 35| 26705 |03.06.2020 . Бивш еко министър: България се е превърнала в едно бунище 8| 5670 |29.05.2020 . Осъдиха бившия шеф на прокуратурата в Кнежа за длъжностно престъпление 0| 3898 |23.05.2020 . Членове на бившия ВСС активирани срещу председателя на ВКС Лозан Панов 0| 4905 |21.05.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ