Реклама / Ads
7| 3442 |03.12.2021 НОВИНИ

Везиева за скандалите в ДКК: Да сезират Кьовеши и за скандалите, които ние видяхме

.
Сега, когато ние се борим да направим процесите прозрачни и законни, този медиен интерес служи за нещо на ДКК. За какво - явно ще стане ясно след време. Но иска ми се към техния призив да сезират Европейската прокуратура за това какво е извършила изпълнителната директорка, да ги помоля да включат и темите, които ние видяхме - за язовирите, за правителствения комплекс, как са сключвани договори с търговски дружества, които да предоставят адвокатски услуги - теми, за които биха били така добри и тях да ги включат.
 

Това заяви пред журналисти служебният министър на икономиката Даниела Везиева. Тя изрази позицията на ведомството за последните скандали около Държавната консолидационна компания. 

 

ФрогНюз припомня, че трима от Съвета на директорите на холдинга обявиха директорката Ваня Карагенова, че е извършила редица действия, противоречащи на закона, които са нанесли сериозни финансови щети на ДКК, респективно и на държавата. Скандалът бе подхванат от партия ГЕРБ. Партията обяви, че Карагенова е предоставила правата на ВМЗ-Сопот на частна компания. И Даниела Везиева, и Карагенова отрекоха обвиненията, като икономическият министър заподозря политическа атака. От ВМЗ-Сопот помолиха името на компанията да не се замесва във политическата ситуация в страната, с което също отрекоха да имат общо. 

 

Сезирана от сигнал от изпълнителния директор на ДКК (другият е Рая Каназирева) и медийни публикации, Софийската градска прокуратура съобщи, че е била разпоредена проверка по случая.

 

Везиева обяви, че ще поиска оставките на тримата членове на Съвета на директорите, защото са изнесли неистинни твърдения - декларацията, която е подписала изпълнителната директорка, че била в служебни или трудови правоотношения, което категорично не е вярно, както и договорът за адвокатски услуги и е нанесла щета.

"Може би решението за освобождаването им е закъсняло, но когато аз станах министър проведох среща с тях, те ми обясниха, че предходното управление е било свързано с разпореждане от страна на министрите, било им е налагано взимане на определени решения", разкри Везиева.

 

Икономическият министър посочи, че не се притесняват от проверки, а начинът, по който се изнася информация, която не отговаря на истината. Според нея е имало опити за удар върху военнопромишления контекст.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4655 |01.12.2021 Везиева: Имаме постоянна комуникация с ДКК. Ако е имало проблем, защо не са казали . 25| 5006 |01.12.2021 Гербери с нова опорка в ефир заради скандалите в ДКК. Не било политическа атака? . 7| 3193 |26.11.2021 Двупосочен полет София-Русе за 60-70 лв. след февруари 2022, обещава Везиева . 1| 3140 |28.10.2021 Министър Везиева: Ще направим анализ кои актове на Петков биха били засегнати от бъдещи съдебни спорове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads