Реклама / Ads
8| 4938 |10.06.2014 НОВИНИ

Бившият шеф на парк "Българка": Али Алиев е некомпетентен

.
"До края на месец януари Али Алиев все още имаше фирма за дърводобив. Тя е закрита на 15 май, тоест трите месеца, в които ме е замествал, фирмата е функционирала", коментира в сутрешния блок на Нова телевизия бившият директор на парк "Българка" Мая Радева.
 

Тя бе заменена на поста от лидера на ДПС в Севлиево Али Алиев. "Територията на парка е с най-добре запазените букови гори. Това беше и основната цел за създаването му. В годините са се добивали около 22 хиляди кубика дървесина. В последните три-четири години тези количества стават 60-70 хиляди, което беше шокиращо за мен", обясни Радева.

Тя твърди, че откакто паркът е спечелил европрограма за построяването на сграда там, са се появили и партийните апетити. "Ако Али Алиев беше компетентен човек, нямаше аз да констатирам, че от него са подписвани фактури като материално отговорно лице, което е в нарушение на Закона за счетоводството и тези пари няма да бъдат признати от ЕС", допълни Мая Радева. Али Алиев бе поканен да застане на живо пред камерата на Нова телевизия тази сутрин, за да коментира казуса. Той обаче не дойде. Пред екипа преди това той отрече повечето обвинения на Мая Радева.

 "След като започнах работа, експертите, които бяха назначени, не идваха на работа и пуснаха заявления за напускане. Аз лично не съм освобождавал експерти, те сами напуснаха.

На тяхно място аз назначих други хора", коментира от своя страна Али Алиев. "Фирмата ми вече е история. Съдът установи, че няма злоупотреба със служебното място, защо трябва да разгръщаме страниците в миналото, които не отговарят на истината", допълни Алиев. "Али Алиев първо не знае какво значи природен парк и каква е функцията му.

Създадохме го, за да се запазят буковите гори в района и да няма такова строителство и сеч, каквото е по Черноморието", коментира от своя страна един от създателите на парка Петър Петров. "Докато той е директор, има опасност от незаконна сеч. Той ще си позволи да издава разрешителни за сеч на горите и да се увеличи строителството. В момента ДПС си урежда партийните функционери и ще сложат ръка върху всички пари", на мнение е Петров. Междувременно Изпълнителната агенция по горите започва проверка по всички сигнали, подадени от Мая Радева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4640 |09.06.2014 Скандално назначение в парк "Българка" ни ощетява с 1 млн. лв. . 2| 5813 |27.05.2014 Глобиха министерски шофьор за неправилно паркиране . 3| 6510 |22.03.2014 Известен барабанист се обеси в парк . 44| 8171 |16.03.2014 Бившият психолог на МВР Росен Йорданов: В Лясковец е било кланица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads