Реклама / Ads
2| 4095 |13.09.2024 НОВИНИ

Бизнесменът Илчовски, проговорил за Мата Хари и ГЕРБ: 25 човека претърсваха къщата ми заради два папагала

.
Светослав Илчовски Източник: Евроком
Никой нищо не е изтърбушил. Това беше акция „Респект“ за много по-големи работи, които ще се случат с мен. Това беше да огледат района. В момента получавам обвинения, които никой не е сънувал през последните 60-70 години. Обвиненията ще бъдат за подривна дейност, че дестабилизирам американския резерват „България“, че съм крал европроекти и съм изнесъл парите в чужбина. Това заяви бизнесменът Светослав Илчовски, проговорил за Мата Хари и ГЕРБ.
 

 Това с тези животни не беше нищо. Бяха при мен всякакви проверяващи органи. Срам е да се наричам българин. Ще се откажа от българско гражданство,допълни Илчовски в ефира на „Евроком“, след като днес органите на реда иззеха от дома му 17 броя живи, замразени и препарирани животни от защитени видове.

 

„Знаех около седмица по-рано за тази проверка заради това отидох на почивка. Имам малки деца. Всеки момент ще бъда обвинен за подривна дейност. Никога не съм участвал в никакви проекти“, добави още той.

 

„Имаш ли пари – виновен си. Не се интересувам от политика. Вие живеете в резерват. Разгледаха имотите ми. 25 човека претърсваха къщата ми за 10 часа заради два папагала. Взеха единия, защото другия не могат да го хванат“, уточни Илчовски.

 

„Знам тези неща, защото половина прокурори не желаят да живеят в резерват“, подчерта бизнесменът

 

Акцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура – Плевен, макар че от там такова официално съобщение липсва.

Според медийните информации от частните имоти в землището на гр.Койнаре, общ. Червен бряг, "представляващи стопански двор, с множество силози, халета, административни сгради, паркинги, изкуствено езеро, беседки, укрития за животни и къщички", са открити и иззети

 

2 броя „розово фламинго“ и 2 броя „розови пеликана“; 2 броя „черни щъркела“ - замразени, както и 7 препарирани животни - „балканска дива коза“; гарван, кожа с глава на кафява мечка, „розово фламинго“, препарирана цяла „кафява мечка“, „сив коронован жерав“ .

Цялата строгост на закона се е стоварила срещу нарушителя, защото по разпореждане на наблюдаващия прокурор при ОП-Плевен всички иззети живи животни са предадени за транспорт и съхранение в Зоологическа градина – София. Препарираните са в Регионален исторически музей Плевен, а замразените - към Българска агенция по безопасност на храните – гр. Плевен.

 

"На адреса са установени още 6 броя пернати живи животни, които поради техническа невъзможност да бъдат извозени - неявяване на представители на „Зелени Балкани“ и „Четири лапи“ с лицензиран превоз – по разпореждане на прокурора са оставени на място.

 

По-интересна от розовите фламинго, пеликаните и черния щъркел обаче вероятно е личността на "опраскания" от прокуратурата.

 

Илчовски е основният сигналоподател срещу бившата дясна ръка на Искра Фидосова от ГЕРБ - Димитър Аврамов, депутат по онова време от партията на Бойко Борисов от Монтанско.

 

След изхвърлянето му от ГЕРБ той трайно е депутат и водач на листата на ДПС от Северозапада, където Движението оттагава насам отбелязва и забележителни резултати.


Делото за търговия с влияние и подкуп се мотае все още из инстанциите на съда, като забележително е, че Аврамов бе осъден на първа инстанция през март тази година на 1 г. условнo.

.

Припомняме, че Илчовски назовава поименно млада девойка, като твърди, че тя е била "почерпка" за Борисов от приятеля му Иван Пилето, назовава и сумата - 5000 лв.

 

Институционалното развитие по целия скандал е, че прокуратурата, тогава оглавявана от Иван Гешев, отзивчиво образува разследване. И дори ефектно привиква всички замесени - и Илчовски, и Пилето, и самата млада девойка, посочена от зърнопроизводителя.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2861 |13.09.2024 Двестаметрова вълна цунами е разтърсила Земята без никой да я види . 1| 2223 |13.09.2024 Европейската комисия обяви три варианта за санкциите върху замразените руски активи . 11| 2473 |13.09.2024 Загиналите пилоти са майор Петко Димитров и ст. лейтенант Венцислав Дункин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads