Реклама / Ads
22| 31249 |15.06.2017 НОВИНИ

Бизнесменът Ивайло Пенчев: КФН е изхарчила 10 441 000 лв. за 2016 г.

.
Бизнесменът Ивайло Пенчев, собственик на най-голямата в света компания - Walltopia, за производство на стени за катерене отправи открита атака към КФН. В него той обяснява, че с повече от месец е забавено приключването на проверката на КФН на неговата фирма Auxionize, която от средата на април е обект на проверка.
 
Инспекцията започва по сигнал на Асоциацията на застрахователните брокер, тъй като Пенчев е създал интернет платформа зa тъpгoвe, пpи ĸoитo пeчeли oфepтaтa c нaй-ниcĸa цeнa. Досега в нея има 8000 фирми.

Преди повече от месец Пенчев открито и аргументирано заяви какво се случва в "София Тех парк" и само след седмица ръководството беше сменено.

Ето какво пише в писмото на бизнесмена до медиите:

Оказа се, че по закон КФН е трябвало да завърши проверката още преди 13-ти май. Нарушавате закона, дами и господа комисионери! С повече от един месец. А на фирмите, които проверявате, давате по 3 дни за реакция! Защо, бе?! Защо?!

Има три хипотези: Първа хипотеза: Страшно заети сте и не насмогвате с работата. Да, ама не! Във вашата комисия работят 250 човека. И за миналата година сте изхарчили 10 441 000 лева народна пара. Десет милиона четиристотин четиридесет и една хиляди лева

Комисията ви има три отдела, но само единият се занимава със застраховане. Затова ще разделя на 3: 83 човека са похарчили 3 480 333 лева, за да защитават застрахованите от застрахователите и от брокерите. Доколкото знам, защитата, която предоставяте, се състои в лицензиране на желаещите да упражняват застрахователна дейност. Сещате ли се колко лиценза сте издали миналата година? Би трябвало. Щото са малко. 11 броя! И сте опукали три милиона и половина! Евалата бе, работачи!

Но може би освен това сте защитили някой застрахован от лошите брокери, без това да е станало обществено достояние. Щото ако не сте, ще излезе че 83-ма комисионери издават 11 лиценза годишно, демек - 1947 човекодни труд на лиценз!

Да повторя: Хиляда деветстотин четиридесет и седем човекодни труд на лиценз!!!

Работни дни. Не календарни. Или с други думи: На един комисионер му отнема повече от седем години и половина, за да издаде един лиценз. Аре стига ве!!!Импосибъл (невъзможно)! Бъркам някъде! Те Вогоните не са толкоз зле, бе..

Не може да бъде! Сигурно създавате стойност за нас застрахованите и по някакъв друг начин, ама аз просто не знам. Сигурно има поне няколко хиляди застраховани, които са усетили помощта ви и са ви благодарни.

Поканвам ги да разкажат публично за ползите от вашата комисия. Най-добре тук. В коментари под поста. Щото ако никой не чувства полза от вас...да вземем да ви закрием, а? Или поне да ви намалим щата. А? Ако аз ви управлявам, един мъж ще издава най-малко един лиценз дневно с всичките му проверки, бъркането в носа и прехвърляне на оная му работа от крачол в крачола с лява ръка без вадене от джоба до 25 пъти дневно. Жените - по лиценз и половина. По разбираеми причини.

Демек. 11 човекодни работа виждам аз за вас, ако сте само мъже. Останалото време не знам за какво отива. Съмнявам се и някой друг честен данъкоплатец да има идея. До тук разгледах възможността да нарушавате закона, понеже сте ужасно заети. На пръв поглед изглежда обаче, че вероятността за това е малко по-малка от вероятността маймуна да изсвири Пета симфония, докато подскача безразборно по пияно.  Има такава вероятност. Не казвам, че няма. Ама е малка.

Втора хипотеза: Вие, комисионери, нарушавате закона и не завършвате проверката в срок, защото ви мързи.

И трета хипотеза: Вие, комисионери, не завършвате проверката в законоустановения срок, защото имате интерес да бъде така.Та въпросът ми към вас е: Коя от трите хипотези е вярна?

А сега настояването: Понеже аз съм един от тези, които плащат данъци, а вие харчите моите пари и на другите честни данъкоплатци. Та, по тази причина аз съм ваш работодател. Затова настоявам да изготвите и публикувате доклад, от който да става ясно каква стойност създавате за нас, данъкоплатците, изпълнявайки мисията си ихарчейки парите ни.

Ще повторя: Настоявам да изготвите доклад, от който да става ясно каква стойност създавате за данъкоплатците, изпълнявайки мисията си и хармейки парите ни? Давам ви три дни, той и без друго няма да е голям.

Обръщения към българите:  Ние,, тези които плащаме данъзите, сме работодатели на тези, които ги харчат. Държавните чиновници не са наши господари! Те са наши служители! Не търпете мързеливи, неспособни и корумпирани служители да ви създават преччки. разобличавайте ги публично и насърчавайте и подкрепяйте свестните чиновници, защото на тях хич не им е лесно.

Ще направим една група за насърчаване на добрите и разобличаване на лошите чиновници, обещава Ивайло Пенчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 12310 |17.06.2017 Бизнесменът Ивайло Пенчев: Ядосат ли ме много, ще стана премиер . 2| 9902 |13.06.2017 Ивайло Пенчев: Със спецплатформа спираме корупцията в обществените поръчки до Коледа . 3| 6512 |12.05.2017 Старши комисар Ивайло Иванов е новият шеф на СДВР . 4| 3828 |18.04.2017 Ивайло Калфин: България трябва да си увеличи авторитета пред Брюксел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads