Реклама / Ads
31| 6915 |17.01.2012 НОВИНИ

Близки: Погребахме Чочо със счупени пръсти

.
Мирослава от Перник
Стойчо Стоев-Чочо е бил пребит в полицията, а пръстите на ръцете му - счупени, заявиха негови близки от Перник.
 

Те питаха: “Как e могъл да държи пистолет и да дръпне спусъка?” Тялото на мъжа, който се простреля в устата в присъствието на спецполицаи от ГДБОП, е върнато на роднините му, които го погребали в тесен кръг в неделя, пише Труд. Версията за побой над Чочо обаче противоречи на думите на свидетел, който го видял миг преди фаталния изстрел. При влизане в жилището го водели цивилни ченгета “с шкембенца”. Чочо бил пребледнял, но спокоен. Намигнал на съседите си, дори се усмихнал, казвайки им: “Искат да ми припишат нещо.”

 

Огледът в дома на Чочо е бил първи, а не втори или допълнителен. Това потвърди вчера пред БНТ и вътрешният министър Цветан Цветанов. Ако е имало друго идване на полицаи, те са били длъжни да изземат законното оръжие.

“При всички положения полицаите, пред които се е самоубил, ще бъдат наказани. Въпросът е след проверката на Инспектората на МВР да видим какви ще бъдат техните наказания”, каза още Цветанов. Той потвърди, че от ръцете на полицаите са взети натривки, но отрече Чочо да е взел пистолет от тях, за да се застреля. Резултатът от натривките, който по принцип излиза за няколко часа, още не се съобщава от разследващите.

 

Цветанов вчера обяви, че ще накаже един или двама служители от звеното на БОП в Перник заради “неадекватно поведение спрямо близките на Мирослава”. А по-късно от МВР обявиха, че е образувано дисциплинарно производство срещу пернишки антимафиот №1 Христо Златков, по прякор Финци. “Финци ще бъде понижен или дори уволнен”, прогнозираха колегите му в пернишката полиция. Елеонора е разказала пред премиера, че Златков се е държал грубо с нея. Изобщо не обръщал внимание на твърденията й, че Мирослава е отвлечена срещу откуп. Върхът бил, когато я посъветвал: “Вземи си пистолет и сама търси сестра си.”

 

Финци е от 16 г. в МВР, работил е по наркотиците, бил е шеф на “Контратерор” в ГДБОП. Колегите му негодуват и го оправдават, че не е давал информация на Елеонора, тъй като имало опасност сестрата да я сподели с подозирания Чочо. “Марио е организатор на печатане на фалшиви пари, има заплаха за убийство на дете, търсел е начин да се оправи при едно бъдещо провораздаване”, каза Цветанов по повод диагнозата “шизофрения” на Марио Заека. Министърът пак атакува съда като институция заради пускането на хора с крими досиета.

 

Марио е лежал 12 пъти в клиника “Св. Наум” на 4-ти километър в София, каза пред “Труд” пернишкият психиатър Роберт Крумов. “Когато съдът ме назначи за вещо лице по дело срещу него, видях, че при Марио има висока степен на симулация, затова заключих да бъде пратен в “Св. Наум” за допълнителни изследвания”, добави д-р Крумов.(Труд)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8177 |08.07.2011 Вдовицата на убития Рачев: Убиецът се надигна на пръсти, за да го простреля . 15| 5755 |16.03.2011 Строят “Тракия” през пръсти . 16| 6929 |11.01.2010 Дянков-младши с 9 счупени ребра, диша самостоятелно . 11| 4954 |15.07.2008 На Бончев не му били рязали пръстите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads