Реклама / Ads
64| 25461 |20.02.2022 НОВИНИ

Близнашки: “БарселонаГейт” е дъвка, Гешев показа висока класа, съдебните магистрати се корумпираха

.
Георги Близнашки
Вижда се, че комуникацията /бел. ред. за четворната коалиция/ е трудна. Това са партии с чужди идеологии. Обединява ги омразата към предишната власт. Това каза по БНТ бившият служебен премиер Георги Близнашки, считан за близък до Ахмед Доган и ДПС.
 

Не им се получи революцията през 2020 г. Нямаше предсрочни избори, отиде се към редовни. Корупцията е абстрактна тема по нашите ширини. Индексът на корупция сега е по-висок от времето на Борисов. Големият проблем е и днешните управляващи да не влизат в списъка на корупцията. Това е големият проблем. Случайно влезлите във властта вече присвояват. Не е тайна, че Радевата революция е мащабен проект за подмяна на политическия елит в страната. Нали си давате сметка, че историята с кюлчетата и чекмеджетата бе изфабрикувана. 


Големият проблем с корупцията е, че тя е повсеместна. Борисов не направи нещо повече от това, което направиха преди него. Смени клиентелата с други - с гербаджийска клиентела. Големият въпрос е това да се постави в нормални рамки. То го има навсякъде - В Европа и САЩ. въпросът е корупцията да не се превърне в начин на живот. 


“БарселонаГейт” е дъвка, от която нищо не излиза. Но е удобна. Държавният глава си позволи да се намеси в политическия живота.  И сега имаме негово правителство. Радев се опитва да се дистанцира, защото нещата отиват към катастрофални последици. Настъпва паника. Радев до такава степен е ангажиран с тези хора, че един ден като излязат на улицата, хората ще искат и неговата оставка. Резултати няма да има. Не е нужно да си Баба Ванга, за да предречеш какво ще стане.

 

Подобни правителства са обречени на неуспех. Като се размъти водата, отгоре излиза боклука. Истината е, че едно чуждо посолство иска да влияе върху съдебната власт. Води се безумен дебат за външната ни политика. Искат от нас да сме верни и предани към новия Съветски съюз. Искат да са ново начало, но не им се получава. Политиката е огромно изкушение. Всички искат да се занимават с нея. 


Гешев го превърнаха в страшилище, демонизираха го. Не разполага с такива властови ресурси. Прокуратурата под негово ръководство бръкна в стари рани - 28 случая от старата приватизация. Щом прокуратурата запретна ръкави и настъпи голямата паника, Гешев се превърна в страшилище. Така бяха демонизирали Сотир Цацаров. 


Тези атаки са изкуствени. Създават истерия около това. Гешев показа висока класа в НС. Много по-високо от опонентите му. 


Определени среди решиха, че могат да използват Съюза на съдиите. Смазаха следствието, сега прокуратурата. Корумпираха се съдебните магистрати. Политизираният магистрат, е корумпиран магистрат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 10785 |16.02.2022 Защо прокуратурата си прави оглушки по сагата “БарселонаГейт”? . 19| 11108 |03.06.2021 Д-р Гълъбова към Близнашки: Срещу колко пари се включи в духовия оркестър? . 40| 4268 |01.05.2021 Проф. Близнашки: Случва се пълзящ държавен преврат. Атаката започнала срещу Борисов . 1| 7668 |17.05.2020 Проф. Георги Близнашки: Радев се оказа вълк в овча кожа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads