Реклама / Ads
3| 4528 |28.01.2020 НОВИНИ

БНС: Не знаем защо нашият член е бил в сградата на ДАНС

.
Източник: БГНЕС
Българският национален съюз категорично отрече да има сведения защо техен член е бил в сградата на ДАНС вчера. Припомняме, че 55-годишен перничанин вчера сложи край на живота си със самоделно оръжие. Това пък от своя страна породи и спекулации за връзката на случая с прокурорското разследване срещу провежданият от БНС “Луковмарш”.
 

От БНС обаче са категорични - самоубиецът не се занимав с дейността на организацията от близо 8 години и нямат представа защо е бил в сградата на ДАНС.

 

"За своето оттегляне той не заяви ясна причина, но след смъртта на майка му, видимо започна да се затваря в себе си и да се изолира от околния свят. За съжаление не откликваше и на нашите опити да влезем в контакт с него. Той живееше в тежко социално положение и трудно преживяваше като дългогодишен служител на БДЖ. Дълбоко съжаляваме, че е решил да отнеме живота си и въпреки всичко, ще го запомним като добросърдечен човек, точен и коректен във взаимоотношенията си с околните и искрено обичащ България", посочват от организацията.

 

"Не сме сигурни, защо се е наложило той да бъде привикан на разпит, макар от години да не е активен като член на БНС. Как той го е приел и какво комуникация е водил със служители на ДАНС не е споделял с нас. Призоваваме всички отговорни институции да извършат обстойно разследване, което да установи причините и мотивите, довели до тази трагедия. Резултатите трябва да са публично известни, за да бъдат избегнати всички спекулации и съмнения, които неминуемо се пораждат при такова стечение на обстоятелствата", посочват в официална позиция от БНС.

 

Припомняме, че след трагичния случай в сградата на Държавната агенция, у самоубилият се мъж бяха открити два пълнителя и пистолет със заличени номера. Прокуратурата съобщи, че разследва и опит за нападение срещу служители на ДАНС.


Българският национален съюз (БНС) призова разследващите да не използват "недобросъвестно" самоубийството на техен симпатизант в ДАНС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 14378 |28.01.2020 Защо бият негрите в България? . 13| 4830 |25.01.2020 Сидеров: Защо не национализираме ток, вода и злато, а се занимаваме с лотарията? . 4| 5055 |20.01.2020 Гебрев за записите: Иззеха ги преди години, защо се хващат с тях сега? . 2| 5528 |19.01.2020 Проф. Григор Димитров: Доктор Дечев избра медиите, защото проблемите се решават по-бързо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads