Реклама / Ads
9| 4772 |21.01.2014 НОВИНИ

Бобева: В износа е надеждата ни за растеж

.
Даниела Бобева Източник: Булфото
"Бизнесът има нужда от финансова и икономическа стабилност, ниски данъци, финансова система, работеща за реалния сектор, ниска административна тежест, повече конкуренция".
 

Това каза вицепремиерът Даниела Бобева по време на осмата среща на бизнеса с правителството, организирана от Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България.

"Българската икономика през последните години се развиваше в правилната посока, независимо от това, че различни правителства осъществяваха различни по характер икономически реформи", каза още вицепремиерът, цитирана от БГНЕС.

"Нямаме основания да бъдем песимисти по отношение на постигнатото за финансово-икономическата стабилност". Около 1,8 % се очаква да бъде бюджетният дефицит в края на 2013 година. По последни данни фискалният резерв е 4,9888 милиарда лева. Единственият данък, който възнамеряваме да намалим, това е данъкът върху доходите от лихвите по депозитни сметки, категорична бе тя.

Бобева бе категорична, че износът е надежда за растеж за българския бизнес. Намаляването на инвестициите е един от основните проблеми, каза още тя. През последните тримесечия има слабо повишение, но това не ми удовлетворява, Българската агенция за инвестиции работи по 22 по-големи инвестиционни проекта за над 1,7 милиарда лева и около 7000 работни места, продължи Бобева.

Предстои приемането на Закон за управление на държавното участие, на промени в Закона за защита на конкуренцията и на промени в Закона за подземните богатства, стана ясно от изказването на вицепремиера.

"Лично аз продължавам да водя диалог с около 30 браншови камари, с всички национално представени организации, с международните бизнес организации. Във всичките работни групи, подготвящи законопроекти са представени всички бизнес организации, включително и КРИБ. Повече от половината от нещата, които КРИБ искаше от правителството, са свършени или са на път да бъдат свършени", каза Бобева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5431 |17.12.2013 Бобева: Икономиката ни е добре, българите сме критични . 3| 5038 |17.12.2013 Бобева: Разпределихме парите на държавата в различни банки . 7| 5855 |26.11.2013 Бобева: Задълженията на държавните предприятия са над 9 млрд. лв. . 9| 4787 |12.10.2013 Бобева: Едва ли има противници на съкращенията в администрацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads