Реклама / Ads
6| 6233 |27.02.2019 НОВИНИ

Бойко Атанасов: В спецпрокуратурата работят цели семейства

.
Бойко Атанасов
Лаура Кьовеши има шанс да оглави европейската прокуратура. Това не се харесва у нас, защото не се разследва криминалното усвояване на еврофондовете у нас. Не искат да има независими разследвания. Това е важно да се отбележи. При такива разследвания в затвора могат да попаднат български политици. Това каза следовател Бойко Атанасов пред Люба Кулезич по Евроком.
 

Нейните правомощия са описани. Тя е силна фигура-може да провежда обективно разследване и внасяне на обвинения в националните съдилища. И няма да се влияе от вътрешните конюнктури. Всичко ще лежи на доказателствата и дали ЕС е пострадал от престъпни групи.

 

Много интересен конкурс се явих. Нямаше правила. Бях извикан на събеседване. Очаквах, че ще има регламент какъв точно да е прокурорът в европейската прокуратура. Бяхме осем души кандидати. На самото изслушване бяхме 7. Аз се явих. Не съм спечелил.  Никой не ме е уведомил за решенията на комисията.  От медиите разбрах, че са класирани трима. Това беше състезание за преводачи. Акцентът беше там, дали съм с перфектен английски. Не се допитаха до моите качества. За мен това е смущаващо.  Нали това е същината на прокуратурата.

 

Ние замитаме борбата с корупцията. Магистратите се местят като капачки за швепс. Цели семейства се преместиха в спецпрокуратурата. Бившият ми шеф със съпругата си е така. Знаете ли колко роднини работят в съдебната влас в различни комбинации. Вие си нямате представа  как шуробаджанащината е навлязла в съдебната система. Не случайно ние сме на последно място по борба с корупцията в Европа.  Призваните да се борят с нея,  не са чисти и участват във  влияния помежду си.  Прокуратурата спря. Главният прокурор се показва само в МС. Това е недопустимо. Прокуратурата е зависима.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4032 |26.02.2019 Буруджиева: Бойкотът на парламента е крайно средство при крайна ситуация . 40| 5740 |24.02.2019 Бойко Ноев: Покушението срещу Гебрев и хората му може да се счита за опит за масово убийство . 2| 4363 |19.02.2019 Отрязаха Бойко Атанасов като кандидат за европейски прокурор . 5| 5366 |19.02.2019 Атанасов: Горанов призна за Архискандал, главният прокурор да извърши обективно разследване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads