Реклама / Ads
6| 4784 |22.12.2018 НОВИНИ

Бойко Борисов: Миграцията може да потопи Балканите

.
Източник: Министерски съвет
Премиерите на България, Гърция и Румъния - Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила, и президентът на Сърбия Александър Вучич обсъдиха общите проекти в сферите на транспорта, инфраструктурата и енергетиката, развитието на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност и подкрепата за интеграцията на държавите в региона.
 

Освен тях присъстват и спортните министри и ръководителите на футболни федерации, които се очакваше да обсъдят общата кандидатура за Световното първенство през 2030 година.

 

"Ако нещо може да потопи Балканите, това е миграцията. Винаги започвам с това, че няма по-добро място от ЕС и нашите срещи са в унисон с основната Европейска политика за развитие, просперитет и повишаване на Брутния вътрешен продукт. Това каза в Белград пред журналисти премиерът Бойко Борисов.

 

Балканите може да са мост за стабилност не само за региона, каза примерът на Гърция Алексис Ципрас. Той заяви, че Българското председателство на Съвета на ЕС е дало възможност за връщане на темата за Западните Балкани в Европейския съюз и изрази надежда, че Румъния ще продължи да се занимава с нея.

 

Алексанър Вучич, президент на Сърбия, заяви, че трябва да продължи интеграцията на Сърбия и другите държави от региона в ЕС . По думите му  а срещата е била обсъдена ситуацията около газовите доставки на Балканите. Той добави, че следващата среща на високо равнище на четирите държави ще бъде в Румъния.

 

Министър-председателят на Румъния Виорика Дънчила обяви, че по време на румънското председателство на Съвета на ЕС Букурещ ще продължи да съдейства и за европейския път на Западните Балкани. "Днес обсъдихме важни теми в областта на търговските отношения, развитието на инфраструктурата, енергетиката, туризма и спорта. Искаме да подобрим връзките в региона" каза още Виорика Дънчила.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5547 |21.12.2018 Бойко Рашков: Нагли хора им трябват за Бюрото за контрол на СРС . 3| 6095 |21.12.2018 Димитър Главчев: Предпочетох лесничея, Бойко Рашков нямаше удачно поведение . 7| 9847 |21.12.2018 Бойко Рашков: Не може в Бюрото за контрол на СРС-та да работят лесничей, борец, психолог . 13| 5645 |14.12.2018 Бойко Борисов: Президентът ни шамари ежедневно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads