Реклама / Ads
5| 5547 |02.11.2007 НОВИНИ

Бойко Борисов: За МВР или добро или нищо

.
Лидерът на ГЕРБ издал заповед да не се говори по адрес на МВР в партията. Ведомството се нуждаело от промени, но това щяло да стане, когато партията на Борисов вземе властта.
 
Борисов се разграничи от критикитена бившия директор на контраразузнаването Иван Чобанов, изречени пред журналисти на летището вчера. Чобанов заяви, че днешното МВР работело като ДС преди 1989 г. и залитало по Русия.

„Имаме национална стратегия за работата на МВР в програмата на ГЕРБ. Имаме своя програма, знаем какво трябва да се направи, когато дойдем на власт - ще го направим." - заявява Борисов, цитиран от „Медиапул".

„Няма да съм аз човекът, нито хората, с които работя, ще са тези, които да критикуват и създават смут в работата на МВР", заяви столичният кмет, който е бивш главен секретар на вътрешното министерство.

Той припомни и думите си за МВР да говори или добро, или нищо и поиска всички, с които работи, да се съобразяват с това.

При учредяването на партия ГЕРБ в края на 2006 г., Борисов забрани на съпартийците си да говорят за президента Георги Първанов, като остави това право само на себе си, припомня електронното издание.

"МВР може да бъде критикувано много, но не от нас - там ми е минал животът, там са ми колегите и мисля, че има достатъчно критикари, които, ако трябва да се говори за МВР, може да го направят, ние няма да говорим за това", каза Борисов в отговор на въпрос дали споделя мнението на Иван Чобанов, че ведомството се е превърнало в тоталитарна структура.

Иван Чобанов вчера се завърна мистериозно от Хараре, за да подаде оставка като ръководител на дипломатическата ни мисия там. На летището в София той отправи остри нападки към сегашното ръководство на МВР. В същото време заяви, че вероятно ще работи с Борисов.

„Малко съм озадачен от вчерашните изказвания, които чух - много резки критики към Илия Илиев", коментира Борисов твърдението на Чобанов, че главният секретар на МВР е „старшина".

С главен комисар Илиев съм работил добре през годините, както и с ген. Чобанов. Ще ги помоля да не си раздават такива квалификации в обществения ефир", посъветва Борисов. Той допълни, че бившият шеф на НСС би бил полезен за работа в държавата си и занапред, но не с цената на тотално отричане.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5943 |30.10.2007 “Като порасне, Бойко Борисов ще управлява и държавата” . 8| 6063 |29.10.2007 Бойко Борисов: Има много работа за вършене в София, Станишев се изказа неподготвен . 0| 6157 |28.10.2007 Бойко Борисов - кмет в София от раз . 6| 5435 |18.10.2007 Бриго: "Борисов иска да стане кмет на България"; Бойко: "Повече не искам и да знам за Аспарухов!"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads