Реклама / Ads
0| 4380 |13.04.2016 НОВИНИ

Бойко Борисов: Никой няма право да арестува извън закона

.
Бойко Борисов
Никой няма право да арестува извън закона. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на днешното правителствено заседание във връзка с т.нар. "граждански арести".
 

Не съм призовал никой да ходи да бие, да връзва или да тормози когото и да било. Всеки, който минава през зелената граница, е нарушител. И казах, че благодаря на всеки, който подаде сигнал, за да бъдат задържани, категоричен беше премиерът.

 

Той коментира проведените няколко учения по границата, подготовката на личния състав и изпращането на още 300 души за подсилване на местата, където има малко по-голям натиск от мигранти.

 

Според мен се цели в Европа да чуят, че в България тормозят бежанците и не се справяме на границата. Изрично искам да подчертая, че не само полагаме огромни усилия, не само че много добре се справяме на тази огромна територия - и морска, и сухопътна, а и това беше отбелязано неколкократно от всички, които бяха в България в последните месеци. С една дума, не разбирам този мазохизъм и желанието да повдигаме тема, която да очерня България, обобщава премиерът.

 

От частта на стенограмата от заседанието, публикувана на интернет страницата на правителството, става ясно още, че Бойко Борисов възприема като некоректно отношението на Реформаторския блок към Ивайло Московски заради исканата оставка на министъра.

 

Казвам, че е абсурдно да свършиш работа и да ти искат оставката, че си допуснал да бъде разбита корупционната схема. Кой от вас може да се закълне, че в министерството му днес някой не краде? Всички трябва да се възползваме максимум от всеки един сигнал и да предаваме тези хора на правосъдието, заявява Борисов.

 

Вицепремиерът Меглена Кунева и министър Божидар Лукарски отбелязват, че искането е от страна на ДСБ, а не от целия Реформаторски блок. Кунева заявява, че е дала случая като най-силния пример за действие на правителството пред експертите по механизма за проверка и сътрудничество.

 

Премиерът Бойко Борисов казва още, че намира за неприемлива идеята за приватизация на ВМЗ и "Кинтекс". С колегата Горанов предлагаме ВМЗ и "Кинтекс" да бъдат вкарани в забранителния списък за приватизация, разяснява в тази връзка министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4772 |11.04.2016 Борисов: Догодина още 4 компресорни станции . 0| 5153 |10.04.2016 Борисов: Супер професионални са нашите военни и полицаи . 0| 4549 |08.04.2016 Борисов: Няма хора под чадър в ГЕРБ . 0| 4458 |07.04.2016 Борисов: ГЕРБ няма подкрепа за реформата в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads