Реклама / Ads
10| 8481 |15.07.2020 НОВИНИ

Журналист: Да, възпалени сме от лъжите, г-н премиер

.
Венелина Попова
Борисов щял да решава за оставката след заседанието на Европейския съвет. Защо? Чака да му кажат в прав текст, че трябва да се оттегли?
 

Не му ли стигна госпожа Мустафа, че сега искаш да го чуе от любимата си Меркел и от останалите премиери, някои от които коментира с толкова вулгарен език, който подхожда единствено на мутри - охранители. Вероятно на българския премиер все още му убягва смисъла на дипломатическия език, който е език деликатен, с намеци и условности, а не по Бай Ганьовски.


Второ - за каква стабилност с помощта на опозиционните партии бълнува Борисов на фона на изригналата като вулкан нетърпимост на гражданите към неговия дебелашко-просташки и корумпиран стил на управление, който е срам за всеки средно интелигентен българин, независимо дали живее в страната си или в чужбина.


В изказването си пред МС тази сутрин успя да каже един куп откровени лъжи. Най-опашата - че не се намесвал в работа на съдебната власт и в избора на главен прокурор. И както не се намесвал, така обяви, че накарал представителите на ГЕРБ във ВСС да гласуват за избора на Лозан Панов за шеф на ВКС. Селският хитрец и ученик на Тодор Живков знае, че това е най-перфидният начин да овъргаля в мръсотията на кочината и малкото опозиционери на корумпираната му власт.

 

А репликата му към правосъдния министър:"Забранявам Ви, Дани Кирилов да пишете във Фейбук. Възпалявате ги", ще остане в премиерските анали. Да възпалени сме, как Ви хрумна тази гениална формулировка, господине от Банкя? Възпалени сме нивата на корупция, които постигнахте, от лъжите, които изричате всеки ден пред българските граждани без да Ви мигне окото. За какви социални искания на протестиращите говорите, когато всеки ден организаторите на националния протест "Мутрите вън" много ясно формулират фокуса на своя гняв - оставка на правителството Ви и на главния прокурор бухалка срещу политици и бизнесмени, които отказват да захранват кочината и да плащат данък "спокойствие". И свикване на Велико Народно събрание с мандат до приемането на нова Конституция.


Каквото и да се опитвате да направите оттук нататък - и да увеличите минималната работна заплата, и да намалите възрастта за пенсиониране„ и да "сваляте звезди посред бял ден на избирателите си, няма да можете да реанимирате ГЕРБ като партия-носител на основните ценности на демокрацията. Дори и да се съвземете след тежкия удар, който се нанесохте сами; дори и да спечелите следващите избори с малко, ще съжалявате горчиво, ако се наемете отново да съставяте кабинет с мандата на Вашата партия. Не забравяйте това.

 

Журналистът Венелина Попова, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 14370 |14.07.2020 Журналист: Полицаят, заради когото започна всичко, е пълен малоумник . 13| 8116 |13.07.2020 Журналист: Дали адвокатите, които искат оставката на Гешев, могат да изиграят един ход . 9| 4726 |12.07.2020 Журналист: Картаген на корупцията в България трябва да бъде разрушен . 6| 5464 |11.07.2020 Журналист: Оставка за Младен Маринов!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads