Реклама / Ads
58| 6244 |19.07.2013 НОВИНИ

Бойко Борисов отсвири Фидосова

.
Бойко Борисов се разграничи от Искра Фидосова, но защити Цветан Цветанов по случая със записките в тефтерчето на шефа на Комисията за предотвратяване и разкриване конфликт на интереси Филип Златанов. Това бил нейният ресор в парламента. Това каза в „Панорама” на БНТ бившият премиер.
 

 

Борисов не отрече, че записките бият по авторитета на ГЕРБ и са негативна част от управлението на партията. Но не потвърди, че инициалите И. Ф. са на една от най-верните му сътруднички Искра Фидосова.

 

Лидерът на ГЕРБ категорично заяви, че нещата, които са описани в тефтерчето на Филип Златанов са се случвали без негово знание. По тази причина Искра Фидосова е била отстранена от Изпълнителната комисия и от парламента.

 

"Това е сурово, но е ясно наказание за всеки, който използва по такъв начин властта, която ни е дадена от хората. Не искам да гадая това тефтерче дали го има, дали го няма, защо е написано, защо е съхранявано, оставям това на прокуратурата. Дали утре някой не може да си напише такива тефтерчета... Вчера взех това решение, поканих г-жа Фидосова на разговор, след него тя заяви желание - да напусне мястото си в ИК на ГЕРБ и мястото си в парламента. Това беше създадено като стил на работа в парламентарната група. Много пъти хора са ми подсказвали, че тя работи и от името на Цецо Цветанов, и от мое име, аз не съм обръщал внимание на това, което е било грешка. Разговарях около час с нея, след разговора ни - тя сама се оттегли", каза Борисов.

 

Борисов бе категоричен, че четири години не е подозирал, че такова нещо става. „Аз във времето, като си спомних как са вървели определени процеси, категорично без мое знание, против моята воля и убеждение, явно е правено. Обаждал съм се да питам Искра, включително и Цветанов, питал съм - вие това нещо знаете ли, те са отричали. Това е било лош стил на работа", каза Борисов. И изрази убеденост, че Цветан Цветанов не е в основата на извършваното от Фидосова и няма за какво да го накаже.

 

„Във времето като си спомних как са вървели определени процеси - категорично без мое знание, даже против моето убеждение, че това не бива да се прави, явно е правено. Тя е много работоспособен човек, тя е човек, който за всичко знае, чете, организира, подготвя документите ни за ЦИК. Явно, че властта не е за всеки. Когато не се упражнява по правилния начин властта, явно петното остава за нас. Не мога да се направя на сляп, че това не се е случило. Ако беше с мое знание, под моя диктовка, нямаше да взема това решение вчера. Казвал съм - да не се воюва с президентството, с която и да е политическа партия, по различен от закона начин. И до ден-днешен с Найден Зеленогорски съм в прекрасни отношения. Над милион гласуват за ГЕРБ, дали са си гласа, защото точно това не искат да се прави", каза Бойко Борисов.

 

„Представете си, че Искра Фидосова утре извади едно тефтерче с инициали, които си е писала в годините, когато е работила в парламента... Имаме всички обяснения - да не го признаем това тефтерче, но това няма да е честно към мен, към партията, към хората, които гласуват за нас", каза Бойко Борисов.

 

„Снимката на нашето управление е Дунав мост 2, магистрала „Тракия". Получил съм толкова смс-и, обаждания за магистралата, толкова престъпления. Но с едно такова тефтерче, на партията се лепва клеймо. Тефтерчето е не по-малко важно от магистралата. Затова - това е малко сурово, но е ясно наказание за всеки, който би си помислил по такъв начин да използва властта, която ни е дадена от хората", каза Бойко Борисов.

С тези оставки ще покажем, че сме си научили урока - категоричен бе той. - Наказанието е сурово, но и ясно за всеки, който би дръзнал. Тефчтерчето не е по-малко важно от магистрала "Тракия" Едното е важно за бита, другото - за морала."

 

Борисов в свой стил напомни отново за построените от него магистрали и спечеленатаза осми път победа на избори, визирайки тези във Варна. Той призна вината си за сатанизирането и заклинанието на противниците и опозиционните партии.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 5612 |18.07.2013 Борисов и Танов разследвани от прокуратурата . 142| 4790 |18.07.2013 Борисов: ГЕРБ се връщат в НС при конкретна дата за предсрочни избори . 40| 7026 |18.07.2013 Борисов към своите в sms: Защо правите тези простотии? . 128| 6002 |16.07.2013 Бриго Аспарухов: Хората щяха да изгонят Борисов с камъни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads