Реклама / Ads
2| 2846 |13.05.2023 НОВИНИ

Бойко Найденов: Не е работа на прокурорите да излизат на спонтанни протести

.
Бившият директор на НСлС и бивш главен прокурор Бойко Найденов Източник: БГНЕС
Доколкото политическите партии излъчват представители във ВСС, те отправят посланията си към обществото чрез тези хора. Едва ли тези хора са преоценили поведението на главния прокурор – те имаха 2-3 години да мислят по този проблем.
 

Така коментира поисканата от прокурорската колегия на ВСС остава на Иван Гешев бившият директор на НСлС и бивш главен прокурор Бойко Найденов в ефира на Nova News.


Следва да се направи детайлна проверка кой какво е правил по отношение на първоначалните следствени действия на мястото на опита за атентат срещу главния прокурор. В рамките на моята дейност на прокурор и следовател съм посетил хиляди произшествия.

 

Лицето, на което е възложено разследването, е отговорен за това кой участва, присъства и в какъв периметър – това трябва да се провери.

 

Аз като главен прокурор и зам.-главен прокурор съм давал указания да се свърши работата. Друго указание не може да бъде дадено. Десетки огледи съм правил, никога не може висшестоящ прокурор да каже „отразете това, не отразявайте онова”.

 

Той обърна внимание на Борислав Сарафов за това, че прокуратурата е нагазила в политическия терен: „Категорично съм съгласен, че прокуратурата няма място в политика, но дали реално е там – не искам да коментирам. Разделението на властите обаче е до известна степен – политиката определя мястото, структурата и работата на съдебната власт.”

 

„Не е работа на прокурорите да излизат на спонтанни протести, неспонтанни протести, да се пишат декларации”, изрази мнение той.

 

„Такъв взрив не може да причини поражения на автомобил, който минава. Но какви са целите на този взрив и кой има интерес – вече се изяснява. Интерес от това имат хората, които искат нещо да се промени в прокуратурата”, коментира той опитът за атентат срещу главния прокурор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8346 |11.05.2023 Бойко Рашков: Сарафов е говорител на друга политическа линия . 27| 8709 |09.05.2023 Бойко Борисов: Ще предложим безспорен премиер . 0| 2518 |04.05.2023 Парламентарните комисии ще започнат работа без председатели засега . 18| 3237 |28.04.2023 Близо 80% от работодателите притеснени: Няма хора за работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads