Реклама / Ads
17| 5685 |10.03.2021 НОВИНИ

Бойко Ноев за американските сенатори: Това значи ”Ние знаем”

.
Позицията на двамата американски сенатори за случващото се у нас е фактическо присъединяване към исканията на българските площади от лятото на миналата година, та до ден днешен. Такова нещо не помня в практиката си. Това значи шамар. Тези заявления не се готвят от ден до пладне, под влияние на лобистка фирма. Американският сенат има много сериозни правила за поведение. Няма как това да е случайно. Това значи ”Ние знаем”. И все повече ще разбираме какво знаят...
 

Това заяви в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" бившият военен министър и посланик на България в ООН Бойко Ноев.

 

Повод за думите му е скандалната позиция на двамата американски сенатори Боб Менендез и Джим Риш. В нея бе констатирана продължаващата и широко разпространена корупция у нас, проблемите с медийната свобода, политизирането на съдебната власт и редица други заплахи за върховенството на закона. Според САЩ по този начин се застрашават двустранните отношения между САЩ и България.

 

"По-ясно от това няма как да се каже", смята Ноев.

 

"Това значи "Ние знаем". Аз знам, че те знаят. Затова Борисов е поканил Даниел Митов като втори в листата си, за да затвърди позицията си към САЩ. Това са наивни ходове", сметна още Борисов.

 

"Друг е въпросът как "скаутите" на Борисов, както бяха наречени от някои медии, тълкуваха изявлението. Коментаторите са на две - мнозинството осмя двамата "скаути" (зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев и Даниел Митов, бел.ред.), които смятат, че нямало значение това изказване. Това са смешни неща...", посочи още Ноев и цитира двете класации, които поставят страната ни на дъното в ЕС - най-корумпирана (според "Трансперънси интернешънъл") и с най-лоша медийна свобода (според "Репортери без граници").

 

Твърденията, че сенаторите са корумпирани ще имат последствия, смята Ноев.

"Тези неща няма да останат така. Хората, които говорят тези глупости под една или друга форма ще разберат последствията от думите си. Това не се забравя", посочи още Ноев.

По спора с Република Северна Македония и решението страната ни да блокира пътя на съседната нам държава към ЕС Ноев посочи - всичко е резултат от битовото разбиране на Борисов за геополитика.

 

"Делегирането на права на Екатерина Захариева да решава въпроси, без да има познания, доведоха България до тази международна изолация", смята още Ноев.

По думите му съседните държави се дразнят от лекотата, с която страната ни демонстрира този "псевдопатриотизъм".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5446 |07.03.2021 Автографи и тениски в края на сезон 3 от сериала „Бойко с джипката“ . 19| 8449 |06.03.2021 Бойко, къде си? Днес и оградата в Банкя ”крещя” от управлението ти . 57| 6652 |05.03.2021 Безочлива герберска лъжа на МВнР за позицията на американските сенатори за корупцията в България . 24| 4523 |04.03.2021 Георги Марков: Бойко, честито! Джипката вече е символ на ЕНП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads