Реклама / Ads
15| 9904 |12.02.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Бойко Ноев: Ключът за отравянето на Гебрев е във фирма ”Виафот”

.
Зад отравянето на Гебрев стоят руски интереси. Русия иска да закрие оръжейната индустрия в България. Да дестабилизира България и тя да стане слабо звено в НАТО и ЕС. Така че отравянето на Гебрев е една дълга брънка. Първо са руските кръгове в България и второ- техните ятаци в България. Офшорната фирма ”Виафот” - зад нея стои ключът по случая, зад фирмата, която иска да придобие Дунарит.
 

Така бившият военен министър Бойко Ноев коментира случая "Гебрев".

 

Той разнищи вчерашното изказване на главния прокурор Сотир Цацаров: Гебрев не пие кафе и не е работа на един главен прокурор да излиза и да говори такива неща. Има хора, които му пишат фалшивите справки и той излиза и ги чете пред обществеността. Истината е, ча властите искат да прикрият този случай и затова не подновяват разследването, заяви Ноев.

 

Факт е, че българските власти не съдействаха, когато Гебрев ги помоли. Някои от тях прикриват този случай, подчерта той. Вчера ми стана жал за главния прокурор и нещата, които са го накарали да говори, посочи Ноев и изнесе някои факти по случая. „Никога тримата отровени не са били на едно и също нещо. Гебрев не е отровен в ресторанта, а там е припаднал“.

 

Бившият военен министър добави, че очаква скоро и други имена да изплуват около този случай. Факт е, че руски граждани са го свършили това. По интересно е кои са ятаците тук, които са помогнали. Властите се опитват да прикрият този случай и призовавам гражданите да не вярват на това, което говорят.

 

По думите му британските власти имат интерес да разкрият случая с отравянето на Скрипал, а българските за отравянето на Гебрев - не. Мотивите за прикриването тепърва ще станат ясни. Тези, които си мислят, че ще продължат с прикриването грешат. Интересите на Русия не са да ударят някоя и друга партия у нас, а позициите на страната ни в Европа да бъдат отслабени, подчерта той.

 

В идните седмици Новичок ще влезе в списъка на химическите организации. В организма на Гебрев са намерени два химикала, единият от които не е идентифициран, каза още Ноев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6142 |11.01.2019 Бойко Атанасов сигнализира Инспектората към ВСС за изключването му от списъка на добросъвестните следователи . 16| 12584 |03.12.2018 Бойко Ноев: Министерството на икономиката помогна „Виафот“ да препере 22 милиона . 25| 43461 |30.06.2018 Българите в чужбина поискаха „оставка и съд за Бойко и ГЕРБ“ . 20| 23605 |28.06.2018 Слави Трифонов: Бойко е фалшив политик и лъжец, уплаши се, че ще го съдя!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads