Реклама / Ads
16| 12389 |03.12.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Бойко Ноев: Министерството на икономиката помогна „Виафот“ да препере 22 милиона

.
Бойко Ноев
22 милиона евро фирмата ”Виафот”, която атакува българската военна индустрия, препра точно чрез министерството на икономиката, Държавната консолидационна компания и синдиците на КТБ. Защо това не се разследва от ДАНС? Министърът на икономиката Караниколов прокарва Руски интереси за разрушаване на българската военна индустрия.

Не конфликтът между Украйна и Русия е заплаха за българските интереси, а плановете на Русия да разруши българската оръжейна индустрия. Това каза в предаването „Лице в лице” бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

 

Украйна вероятно е извършила нарушение, но това не променя факта, че Русия напрактика анексира Крим. Този конфликт няма да бъде решен с военна сила. Цената ще бъде висока, но ще бъде платена така, че Русия да спре. Русия анексира Крим с измама и сила и иска да затвори Азовско море. Не смятам, че запада ще ескалира военно, Русия ще продължи да провежда политика на свършените факти.

 

„Не Руско-Украинския конфликт е заплаха за България, а това което някои наричат хибридна война. На Русия не е необходимо да използва военна сила срещу България, защото в България има достатъчно субекти и организации, които обективно провеждат руските интереси в страната. Аз не говоря за лелките и чичковците на моята възраст, които празнуват на язовир „Копринка” с фланелки с надпис СССР, с портрета на Путин и с руски знамена, а за политическите субекти в България, които са във властта”, коментира още Ноев.

 

Говоря, за това, че в България в момента има една партия, която открито защитава интересите на Кремъл. Това са и лица и групи във властови структури, които по една или друга причина провеждат интересите на Русия. Става въпрос за органите за сигурност, разузнаването, контраразузнаването и други места. България е доста пробита от тази гледна точка.

 

Според него българската оръжейна индустрия е „трън в очите на Кремъл”, тъй като сме в топ 10 на експорт на военна продукция.

 

В правителството на „Борисов 3“ на длъжност министър на икономиката е един човек, който при встъпването си в длъжност заяви своята благодарност към Волен Сидеров, че е на този пост. От тогава, май миналата година, министерството на икономиката провежда политика за разрушаване на българската военна индустрия по много начини.

Например въпросът за лицензите.

 

„Връчен е проект за споразумение с искане България да спре военното производство и второ – без руско съгласие никакво оръжие да не се изнася от България, член първи. Член втори - Без руско съгласие никакво оръжие да не се изнася.  Нито едно правителство в последните 20 години не се е съгласявало да отвори въпроса за руски права върху нашето военно производство, а Министерството на икономиката се съгласява да води преговори”, твърди Ноев.

 

Министърът на икономиката Емил Караниколов е от квотата на "Атака" и беше назначен лично от Волен Сидеров, който иска България да излезе от НАТО. Фактите говорят,  че през министерството на икономиката бяха реализирани атаките срещу военните заводи - атаката срещу "ЕМКО" и атаката срещу "Дунарит".  В момента държавното предприятие „Сопот” отива надолу, там ще се уволняват хора и то ще приключи. Факт е, че някой иска да разруши българската военна индустрия. Това е систематично провеждана политика.

 

Къде е ДАНС? Има сериозни съмнения, че ДАНС прикрива тези неща. Защо ДАНС не разследва излезлите информации за наличието на  офшорни фирми, които перат пари. Например 22 милиона евро фирмата "Виафот", която атакува българската военна индустрия, препра с пмощта на министерството на икономиката, Държавната консолидационна компания и синдиците на КТБ. Защо това не се разследва?, попита Бойко Ноев.  Това много повече накърнява интересите на България отколкото конфликта с корабите между Русия и Украйна.

 

Според него най-голямата опасност е прокарването на руските интереси от български държавни структури. Че това се случва в България вече се знае и се наблюдава от международни наблюдатели все повече и повече, защото няма как да продължава повече. Добре би било премиерът Борисов  да си отвори очите, защото тези неща ще нанесат много сериозни вреди на ГЕРБ. Трябва да се погледне през друг поглед и да се види защо това се случва в България. Аз говоря за военната индустрия, но това се случва в много други сектори.

 

По думите на Ноев Русия провежда „политика на свършените факти” и зависи от ЕС и НАТО да направят така, че да не се поощрява такава политика и занапред. Въпросът е какво прави България в Черно море.

 

Руско-Турското сближаване е трайно и ще продължи. Турция се оттегля от запада, партньор на Ердоган е Путин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 43154 |30.06.2018 Българите в чужбина поискаха „оставка и съд за Бойко и ГЕРБ“ . 20| 23359 |28.06.2018 Слави Трифонов: Бойко е фалшив политик и лъжец, уплаши се, че ще го съдя! . 15| 19109 |10.06.2018 България с нов премиер! Вижте кой сменя Бойко . 1| 9389 |23.03.2018 Бойко Ноев: Ще има надлъгване на Турция и Европейския съюз във Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads