Реклама / Ads
4| 6567 |12.12.2018 АКТУАЛНО

Бойко Рашков за Фрог: Членове на Бюрото за контрол на СРС-та отказват проверки

.
Бойко Рашков Източник: БГНЕС
Част от състава на Бюрото за контрол на СРС-та не е компетентен да разглежда въпроси, свързани със защитата от незаконно използвани разузнавателни средства. Именно затова наблюдаваме имитация на дейност. Това заяви пред Фрогнюз председателят на Националното бюро за контрол на специални разузнавателни средства Бойко Рашков.
 

Част от членовете на Бюрото са без нужните правни познания – единият е борец, завършил е ВИФ, другият е завършил за лесничеи. Част от хората в Бюрото освен че са некомпетентни, не идват и на работа. Това означава, че тя не ги интересува. Интересува ги само да им бъдат преведени парите по сметката. А те са 5 500 лв. на месец.

 

Огнян Стоичков, който се е кандидатирал за председател на Бюрото, се възползва от неподготвеността на членовете, за да си прокарва свои интереси. Издействал си е препоръки от трима учени – акад. Ревалски, проф. Сивков, проф. Панов. За съжаление са въвлечени учени в едно политическо назначение.

 

Илия Ганев пък отказва да прави проверки и то след като са минали няколко месеца от възложените му такива. Този човек направи отказ за проверка и във връзка с един известен случай, който приключи с три оправдателни присъди. След това ние спряхме да му възлагаме проверки, тъй като нищо не може да свърши. Този човек също е излъчен за нов мандат.

 

Имам чувството, че в Бюрото умишлено се изпращат хора, абсолютно незапознати с правната материя, за да може да бъдат мотивирани да вземат решения, които не съответстват на закона. Същото е и положението и с членовете на подкомисията към Комисията за контрол на службите, създадена през 2009 г. след ликвидирането на първия състав на Бюрото.

 

Тази подкомисия няма оповестени публични факти за разкрити нерегламентирано или неправомерно приложени СРС по отношение на гражданите. Член на тази комисия е разказал пред Бюрото за преписка на лице, подало молба за проверка в парламентарната дирекция и тя е мотана 3-4 години. Накрая на лицето са му отговорили, че по неговия случай се работи, което е подигравка.

 

Този месец изтича мандатът на Бюрото и най-вероятно на закрито заседание ще бъде определен нов негов състав. Възможно е никой да не разбере за това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 20347 |06.12.2018 Само във Фрог: Гонят шефката на Агенцията за бежанците, в нелегалност е . 18| 16418 |03.12.2018 Владо Береану за Фрог: Горанов има зависимости и трябва да подаде оставка . 6| 21495 |30.11.2018 Само във Фрог: „Вечният“ зам.-директор в МВР изненадващо напуска системата . 5| 8450 |24.11.2018 Само във Фрог: Цацаров уж критикува варненската прокуратурата, но издига шефа й

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads