Реклама / Ads
9| 5655 |13.12.2021 НОВИНИ

Бойко Станкушев: По bTV прокурорът Илиев защитава тезата си безпрепятствено, без представител на другата страна

.
Бойко Станкушев
По bTV прокурорът Илиев защитава тезата си безпрепятствено, без представител на другата страна в студиото.
 

За около минута бяха пуснати на запис от вчера??? Стоянов от ГДБОП и министър Рашков, които няма как да реагират на рецитацията на Илиев! Че той ще брани Доктрината Гешев е ясно и разбиремо, но за мен такова предаване е манипулация на общественото мнение. Няма пълноценна възможност за друга гледна точка! На Илиев са предоставени 15 мин., а на другата страна-едва една, от вчерашния запис, не днес! Вървим към съветски вариант....

 

Бойко Станкушев, АКФ, Фейсбук

 

"ГДБОП оказаха безпрецедентен натиск върху прокуратурата по случая „Хемус“. Това заяви заместник градският прокурор на София Иво Илиев в ефира на БТВ.

 

Той твърди, че са извършени редица действия, които са в разрез със закона.

„Касае се за действия в три направления – да не се протестира определението на градския съд, с което е взето решение за мярката за неотклонение „домашен арест“, по отношение на обвиняемия по делото. Инициативата за нея беше на служителите на ГДБОП. От един от наблюдаващите прокурори се е поискало да не протестира тази мярка“, каза Илиев. 

 

Илиев посочи, че директорът на ГДБОП е бил изнервен и е питал прокурора дали иска да провали делото. Той отрече информацията, че заради прокуратурата няколко дни не е проведен разпит на задържаното лице.

 

„На 6 декември е повдигнато обвинение, по закон непосредствено след това се прави разпит на обвиняемия. Очевидно той няма намерение да дава подробни обяснения и да разкрива схемата. На 9 декември се внася искане за „задържане под стража“. По време на мярката лицето може да даде сведения пред прокурор и съдия, но това не се случва отново. На 10 има писмено искане, с което се настоява лицето да се конвоира в ГДБОП на разпит. На същия ден е наредено това да се случи на 11 и 12 – неработни дни“, коментира Илиев.

 

Прокурорът, съобщи че ще проверят кореспонденцията на прокурорите с ГДБОП. По думите му заплахите ги няма в писмена форма, но държавните обвинители са изготвили доклад за вербалните нападки.

 

Според него целта е да се промени вътрешното убеждение на прокурора по делото. Той отрече и да е имало заплахи за живота на обвиняемия.

"Ако се наложи Бюрото по защита може да осигури охрана", допълни Илиев. 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 18998 |10.12.2021 БОЕЦ сезира МВР за кюлчетата и пачките от спалнята на Бойко Борисов . 27| 12338 |10.12.2021 Мира Баджева: Учудващо е, защо Нинова не припознава Бойко Рашков като свой министър . 9| 3016 |08.12.2021 И Австралия бойкотира Олимпиадата в Пекин . 18| 6901 |08.12.2021 Минеков отговаря в парламента за ”Труд”: Сравнявате ме с Бойко Рашков, за мен е чест! /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads