Реклама / Ads
47| 10370 |05.06.2020 НОВИНИ

Божков до прокуратурата: Предал съм над 60 млн. лева директно на Борисов и Горанов

.
Иван Гешев, Владислав Горанов и Бойко Борисов
За по-малко от три години съм предал директно на министър Владислав Горанов и на министър-председателя Бойко Борисов над 60 млн. лева. по тяхно директно искане и разпореждане.
 

Това е написал хазартният бос Васил Божков в своя сигнал до прокуратурата, твърди сайтът "Биволъ" като публикува основната част от текста.

Сигналът, за който днес самият Божков обясни с нова схема в профила си във Фейсбук,  е срещу премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов, и Менда Стоянова, в качеството й на зам.-председател на Народното събрание.


Припомняме, че главния прокурор Иван Гешев потвърди, че е получил по имейл сигнал от Божков, който вече се проверявал.

 

 От текста става ясно, че Божков директно атакува премиера и финансовия министър с конкретна сума, която обявява, че е платил като "рекет" за последните три години и обвинения за "заплахи" и искане да превземат бизнеса му.


Бизнесменът  твърди още, че дружествата оперирали бизнеса с лотарийни билети и той като акционер в тях са били "подложени на системна злоупотреба с власт, изнудване и директни заплахи за промяна на нормативната уредба от страна на висшепоставени държавни служители и от членове на българското правителство".


Божков заявява още, че се е стигнало до директна "заплаха"  за прекратяване на дейността на тези фирми и е тя се осъществила, когато през януари 2020 г. е отказал да плаща повече на финансовия министър. Божков го определя като "категоричен отказ да продължавам да задоволявам нарастващите финансови претенции и амбиции за придобиване на мажоритарни дялове от моите дружества от страна на министъра на финансите."

 

Ето целия текст:

 


.

.

.

.

 

Според изданието то е получило документа и е попитало бизнесмена в съобщение, в което прилага извадка от него, дали е автентичен. Божков е отговорил само, че вчера и днес сигналът е изпратен до много български и чужди институции.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 9524 |05.06.2020 Проф. Николай Радулов: Войната на Божков срещу Борисов е като изстрела на крайцера ”Аврора” . 5| 4797 |05.06.2020 Спецпрокуратурата: Божков е регистрирал само 212 от над 3000 ценни предмета . 46| 35107 |05.06.2020 Васил Божков: В прокуратурата доказвам рекета от управляващата #хунта /схема/ . 9| 7059 |05.06.2020 Еленко Божков: В момента кредитираме Топлофикациите на Ковачки, закъсняла е оставката на Теменужка Петкова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads