Реклама / Ads
1| 4762 |26.11.2022 НОВИНИ

Боряна Димитрова: Коалициите са нестабилни-хартиената, мадуровките, енергийната, на посредниците

.
Боряна Димитрова
Хартиената коалиция ще генерира голяма степен на недоволство. това не е желано и стабилно управление. Голяма част от гражданите искат стабилно управление. Това каза по БНТ социологът Боряна Димитрова.
 

Може да се допусне, че и външнополитически партньори също биха искали в българия да има нестабилност. Нямаме интерес от нестабилност. Въпросът е дали може да се сформира що-годе стабилна коалиция. В този парламент всички коалиция са нестабилни- хартиена, на посредниците, на мадуровките, енергийната… това прави невъзможно формирането на някакъв тип коалиция. Няма един повод за позитивен план за съставяне на коалиция. 


Ние сме като снимка от преминаващ влак. Наистина влизането от скандал в скандал, от килер към кухня, създава объркване в обществото, дистанциране и неприязън. Това отблъсква голяма част от хората от политиката. 

 

Гадаенето в тази ситуация е трудно. Малки са шансовете за кабинет. Предлага се свръхдоза конфронтация и едни хомеопатични дози съгласие. Шансовете за излъчване на кабинет са много малки. И не само заради конфронтацията, а защото все по-малък интерес имат партиите да влязат и да управляват. Не виждаме дебат с разумни аргументи, а радикализиране на избирателите на избирателите. 


В предишните парламенти бе въведено машинното гласуване-добра опция за мен. Но експерти казваха ,че промяната изисква максимална откритост. Предлагаше се прословутият код да бъде достъпен - да се поканят хакери, които да се опитат да пробият този код. Такова нещо не видяхме. Разписките - говореше се за контролно преброяване на разписките в част от секциите. Можеше това да се организира. Когато се въвежда нова система, трябва да се генерира доверие. Сега с водата изхвърляме и бебето. 


Когато се е счупила стомната, можем да гледаме само скандали в кухнята. повишава се само недоверието в политическите сили. 


Основният проблем на ГЕРБ е изолацията. БСП не искат да правят коалиция с Борисов. ГЕРБ нямат достатъчно партньори за правителство. ГЕРБ бе определена като партия на корупцията. Борисов има две цели- да изведе ГЕРБ от изолация и да не се пакетира като партия на статуквото, а като партия с легитимна подкрепа. Трябва да се брандира по друг начин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3242 |20.10.2022 Боряна Димитрова: Всички виждат, че страната лети към нови избори . 0| 3147 |14.10.2022 Христо Панчугов: Разговорът за мнозинствата и коалициите е остарял . 1| 3526 |14.10.2022 Актрисата Диана Димитрова: Моя приятелка, колежка има нужда от помощ (ВИДЕО) . 0| 2639 |14.09.2022 Боряна Калейн пропуска световното по художествена гимнастика в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads