Реклама / Ads
17| 4769 |31.08.2021 НОВИНИ

Боряна Димитрова: Ехото вече е само: „Избори, избори, избори“. В предизборна кампания сме

.
Боряна Димитрова Източник: стопкадър, bTV
Ехото в момента е едно: „Избори, избори, избори“. Всички партийни лидери и институции около тях вече са в предизборен режим. Това, което виждаме сега, е началото на предизборната кампания. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV социологът Боряна Димитрова. Според нея много от избирателите са разочаровани от развоя на събитията. Димитрова определи ситуацията като класически патова блокажна.
 

„Партиите, от които се очакваше да направят правителство, не можаха. Партиите, които можеха да съставят правителство, не бяха желани. Класическа блокажна ситуация, която не доведе до никъде“, посочи тя.

 

„Първото нещо, които наблюдаваме е сериозното дискредитиране на „Има такъв народ“. Усещането за тя е за тежка неадекватност към ситуацията. Има и усещане за лека наивност от страна на останалите протестни партии, че е достатъчно просто да не харесваш ГЕРБ, за да имаш успех и да се харесаш на другиго. Липсата на допирни линии може да взриви ситуацията“, отчете социологът.  

 

„В тази игра невинни няма. Всеки понася отговорност, но в различна степен“, посочи тя.

 

Боряна Димитрова открои три стълба на профила на избирателите на „Има такъв народ“:

 

Носталгично настроени хора, вкоренени в златни времена на шоуто на слави – вотът от чужбина;

 

Силно губещи хора – искат политиците да бъдат наказани;

 

Малък и среден бизнес – тези хора са твърде разочаровани.

 

„Наблюдаваме два процеса. Единият е отдръпване от ИТН. Това са хора, които все още не са избрали друга политическа сила. Другите са такива, които са се преориентирали вече“, коментира Димитрова.

 

Що се отнася до спряганият проект на Министрите Кирил Петков и Асен Василев тя обясни: „Имам чувството, че в момента всички коментатори и журналисти участваме в един бизнес модел. Налива се в един хипотетичен политически проект. Възможно е, но за мен остава една политическа загадка – в стратегията на президента ли е да създаде проект, който да конкурира партиите, които го подкрепят. Това е един проект, който би се ползвал с подкрепата на президента“, категорична е тя.

 

По думите й кардинално различен резултат не биха произвели избори 2 в 1 или отделни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4708 |23.08.2021 Боряна Димитрова: Президентът и политическите партии играят на Черен Петър . 4| 2997 |19.08.2021 Боряна Димитрова: Часовникът вече върви назад . 3| 3424 |07.08.2021 Боряна Калейн завърши пета в многобоя в Токио . 0| 3596 |06.08.2021 Боряна Калейн отива на финал в многобоя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads