Реклама / Ads
9| 4707 |23.08.2021 НОВИНИ

Боряна Димитрова: Президентът и политическите партии играят на Черен Петър

.
Боряна Димитрова
Проблемът е в базов принцип на парламентаризма – липса на диалог. Третият мандат би могъл да бъде успешен по отношение на това да покаже ,че нашият парламентаризъм може да се прави по правилата, за да не падне жертва в търсене на фалшив изход. Това каза по БТВ социологът Боряна Димитрова.
 

Много трудно е, под 1 процент да се състави правителство Имаше поредица от нелогичности, които няма как да се преодолеят. Всички действия са силни и важни за препотвърждаване на новите политически сили. Те обаче не са достатъчни. Смяташе се, че от само себе си, ще се изгради нов конструкт. Не виждам как ще се преконфигурира. Ако има игра на форума, се подсказват други противоречия за заявки за честен вот. Мисля, че се върви към трети избори. Важно е не само заявката, а доколко избирателите ще повярват на парламентарната демокрация. Въобще не знаем колко хора ще отидат до урните.

 

Не е логично първата и втората сила да са опозиция. При ИТН за мен това бе черна кутия, в която и политическите сили решиха, че ИТН ще реагират според парламентарните правила. Доста авторитарно наложиха модела си. Имам усещане, че и президент и политически партии играят на играта Черен Петър. Една игра, в която, в която всеки гледа да изхвърли тази карта,  никой не иска  да  бъде виновен за предстоящи кризи. Толкова са подвижни пясъците, че ние не успяваме да измерим.

 

Предварителни наблюдения показват, че ИТН бележи известна тенденция към спад. Останалите партии задържат или бележат лек спад. Само БПС има лек ръст. Това не го поставям като твърди електорални резултати. В тези резултати има логика. В хаос и несигурност може нещата да се разменят противоположно.

Може да има уговорки зад сцената, което не вещае нищо добро за третия мандат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4963 |22.08.2021 Хаджигенов: Когато президентът връчи третият мандат - задължително разговори с Трифонов . 31| 10404 |22.08.2021 Президентът Радев порица тънките партийни сметки, търпението на гражданите се изчерпа . 6| 4837 |21.08.2021 Президентът от Шипка: Вие ми давате силата да вървим напред! . 4| 3214 |20.08.2021 Президентът връчва втория мандат днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads